Köpråd 10-14k gaming: Min variant på "juldatorn 18", eller ngt helt annat? tips på 144hz Skärm?

Permalänk

Köpråd 10-14k gaming: Min variant på "juldatorn 18", eller ngt helt annat? tips på 144hz Skärm?

Det suger rejält i gaming-tarmen och jag vill ha en stationär speldator igen.

Budget:
10k-14kkr (exkl. skärm m.m.)
Behov:
Gaming, eventuellt viss streaming och redigering m.m. (låga prestandakrav på det sistnämnda). Jag spelar Path of Exile och CS:GO f.n., men har ögonen på vissa kommande titlar (främst arpg) t.ex. Lost ark - eller kanske Diablo IV?! - och de kommer nog kräva en del.

Både CS:GO & PoE ska kunna spelas i högstalägen/snudd på med 120+fps. Därutöver behöver riggen såklart inte vara "framtidssäkrad" för högsta-lägen i nyaste/kommande titlar, men den ska klara det på lägre/medel-inställning med godkänd (60+) fps (eventuellt med undantag för i de allra mest krävande & kommande prestige-spelen).

Med mina behov i åtanke har jag gjort en modifikation av juldatorn 2018, och undrar nu hur ni tycker det ser ut? Eller hade ni gjort på ett helt annat sätt, t.ex. en intel-rigg?

Vill gärna bli försäkrad att det är kompatibelt också, men av vad jag förstår ska moderkortet passa gott. Hur är det med nätagget, blir 650w för lågt?

Är det värt att ta 1070ti-kort över rx 590 fatboy? Eller hade ni hellre uppgraderat processorn?
Det är ju på rea, men det är inte billigt. I swe-clockers prestanda-index synes det vara en motiverbar uppgradering för dryga tusenlappen. Är därutöver nöjd brukare av geforce-kort.

Ang. att jag bytt till en 500gigs m.2 ssd, är PoE ett väldigt udda spel på så vis att det har sjukt långa loading-times, vilket i princip innebär flera sekunders vinst mellan varje loading screen även mellan m.2 och sata skulle jag tro. HDD och SSD-PCIe på min laptop är typ som 25sek loading time vs 2sek, t.ex. Detta, och allmänna prestandavinster i allmänhet, gör att valet för mig är väl motiverat. Och för att hålla budget tycker jag 500gig får räcka, omän 1tb hade varit fint.

Skärm:
Tanken blir att köpa en bra 144hz-skärm. Kompromissar hellre med tum-storleken (~25-28 duger bra) och med upplösningen (FHD duger fint) än med t.ex. färgåtergivning/latency/hertz - d.v.s. kvalitét över UHD eller 30+tum eller att den är välvd - men har den t.ex. QHD är det bonus. Behöver därför tips, smärtgränsen går vid 4000 skulle jag säga, om inte det är världens mellandagsrea-deal.

Tack på förhand!

Jesper

Permalänk
Medlem

Datorn du gjorde kommer kunna spela alla krävande spel med minst 120 fps kan jag tänka mig men för att vara säker kan du ju söka upp benchmarks. Om du vill köpa en billig 144hz skärm så är det här länkar till 2 på rea som du kan kolla på, aoc (2000 kr): https://www.inet.se/produkt/2210412/aoc-24-g2460pf-144hz
Asus (2200 kr) : https://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-vg248qz-24-fhd-tn-...
Båda är 144 hz 24 tums skärmar, enligt reviews på aoc skärmen behöver man pilla lite på färgerna sen blir dom jättebra, vet ej om asus skärmen men asus är ju ett rejält märka så kan tänka mig att dom också är bra på färgfronten

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Tusen tack för svar!

Burken låter således ok.

Tack för skärmtipsen. Ser prisvärda ut. Jag går å funderar på om det möjligen går att få en fin VA- eller IPS-panelsskärm i 144hz för gaming under 5000kr? Jag spelar mindre accelerationsspel och reaktionsspel som CS:GO, och TNpaneler för e sport m.m. ska ju generellt ha så dålig färgåtergivning?

Någon som har tips på en fin skärm som kryssar alla mina boxar o behov, kompromiss med snabbheten kanske men med betydande bättre färgåtergivning mm <5k? Är ännu sämre på skärmar än på datorkomponenter

Permalänk
Medlem
Permalänk

Den första lät ju helt perfekt för mina behov! Tills jag såg att den är välvd... Eller tycker ni att välvda skärmar bara har fördelar? vet inte om jag gillar det. den var dessutom tyvärr utsåld till reapriset (mediamarkt), men kan ju iofs beställa.

Är väldigt sugen på just Nvidia och G-sync, nämligen. Men är freesync precis likvärdigt?

Permalänk
Medlem

Freesync funkar ju bara på amd kort somsagt men det är ungefär likvärdigt ja, det beror på vilken freesync skärm det är det är ganska förvirrande
Hade jag vart du så hade jag tsgit vega56 kortet med en freesync skärm istöllet för 1070ti med gsync skärm

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Håller med vasbydaniel ! Skulle kört på ett vega56 och en freesync skärm.
Kör själv på en välvd 27 tums skärm och är super nöjd! Man vänjer sig fort!
Och freesync fungerar precis lika bra som g-sync har kört med båda och märker ingen skillnad

Permalänk
Medlem

Bench från Dec2018, denna länk hjälpte mig otroligt mycke när jag valde grafikkort https://www.techspot.com/review/1763-radeon-rx-590-crossfire/ https://www.inet.se/kundvagn/visa/12189091

blir lättare att se önskad prestanda vs prislapp. (jag valde vega64)

Visa signatur

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P

Permalänk
Medlem
Skrivet av AndersBlomdahl:

Bench från Dec2018, denna länk hjälpte mig otroligt mycke när jag valde grafikkort https://www.techspot.com/review/1763-radeon-rx-590-crossfire/ https://www.inet.se/kundvagn/visa/12189091https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/12189091 blir lättare att se önskad prestanda vs prislapp. (jag valde vega64)

Ja dedär vega 64 kortet är ju det billigaste med 1080 prestanda och något man borde köpa om man har råd, annars ligger nog vega 56 kortet bäst till

Skickades från m.sweclockers.com