Tips på ljud sökes [1500]

Permalänk
Medlem

Tips på ljud sökes [1500]

Hej!

Söker någon typ av ljudsystem till min tv:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu6300
Den har ej bluetooth, så det behövs inte i ljudsystemet.

Vet inte om man ska satsa på någon soundbar eller 2.1 högtalare.
Har en begränsad budget tyvärr, på 1500kr.

Permalänk
Medlem

Vid den här prisklassen tror jag att det är skitviktigt att du lyssnar på grejerna först för det finns både riktiga skräpgrejer och sedan kan det finnas grejer som faktiskt är prisvärda för budgeten.

Men det absolut bästa du kan göra är att kika på Blocket för begagnade grejer i fint skick. Så något som kanske kostade 3500-4000 nytt kan du få för 1500, och återigen, lyssna först. Ta med någon låt som du har hört mycket förut för att få en känsla för vad som kanske är ett nytt lager i låten eller om det är något i låten som försvinner jämfört med t.ex. din TV, hörlurar etc. Apropå det förresten hörlurar är kanske något att kika på. Iofs finns ju också datorhögtalare du kan köra till TV:n, men risken är att de har lite lite kräm även om de kanske låter aningen bättre för budgeten på nära håll.

Annars har du har nog två eller tre alternativ. Ett är att kika på en soundbar, som du så klart ska lyssna på på t.ex. Elgiganten etc. Det andra alternativet som jag ser det är ett stereopaket/kompaktsstereo från t.ex. Pioneer, Sony, Panasonic. Ett ytterligare annat alternativ är att försöka hitta ett par aktiva högtalare typ studiomonitorer. Vet dock ej hur det är med krämen i dom.

Vad gäller det sistnämnda skulle jag kikat/lyssna på dessa:

Pioneer DM-40
https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/DM40K/p...

Permalänk
Medlem

Ett tips: Audio Pro Addon T10 gen 2

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4048307

Mycket ljud i trevlig förpackning. Har ett USB-uttag och line-in samt BT och extra subwooferutgång. 2x20W mellan och diskant, 40W bas. Lätt att flytta runt (men ej batteri) och kan låta mycket och bra. Googla tester. Jag har den grå varianten:

Kan stå på en hylla över eller under TV:n. Eller användas till annat.

Går fint att hänga på en liten RPI Zero W + DAC bakom för att konvertera till en fullvärdig jukebox, med eller utan display på TV:n. Internetradio och/eller multiroom speaker.

Kommer troligen att bli en julklapp till en släkting med sommarstuga utan ljudanläggning. Blir en potent jukebox, styrd från mobilen, tillsammans med en RPI Zero W och en Phat DAC samt Volumio mjukvara och ett 128GB A1 SD-kort med plats för massor med musik. Eller för att streama Spotify över delat internet på mobilen.

Visa signatur

Linux och Android