Jag ska köpa prenumeration hos en nyhetstidning, men vilken rekommenderar ni mest och varför?

Permalänk
Inaktiv

Jag ska köpa prenumeration hos en nyhetstidning, men vilken rekommenderar ni mest och varför?

Hej. Jag har ett stort intresse av att läsa nyheter någon gång om dagen så att man kan ta del av det viktiga som har hänt runt om i världen. Jag är beredd på att betala en prenumeration nu för att få ta del av extra material. Men, jag vet inte vilken tidning som är mest trovärdigast och bäst enligt er på Sweclockers. Det jag har stort intresse av när det kommer till nyheter är kultur, film och vanliga nyheter. När jag säger vanliga nyheter då menar jag, om någon kändis har gått bort eller om någon har varit inblandad i metoo rörelsen, som exempel på vanliga nyheter.

Jag har en känsla av att det finns en risk att den här tråden kan spåra ut, då folk gärna vill uttrycka sina känslor för vad de känner för andra tidningar. De tidningarna som ni hatar, de kommer säkert dyka upp i svaren här. Så jag ber er, kommentera inte andras svar. För det kommer säkert leda till att tråden spårar ur. Det enda jag vill är att ni ska skriva vilken tidning ni rekommenderar och varför. Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Testa Omni.se (gratis). Uppdateras löpande.

Permalänk
Avstängd

Jag tycker DN är ganska bra. Mycket innehåll och seriös journalistik. Vill man läsa mer kvällstidningar så rekommenderar jag tjänsten readly som har en massa tidningar på diverse språk bland annat några svenska kvällstidningar, för 99 per månad.

Permalänk

Dagens Nyheter utan tvekan, seriös journalistik varje dag i veckan.

Permalänk
Medlem

Financial times, NY times eller BBC gratisservice är väl det bästa som finns om man kan tänka läsa på annat språk än svenska

Permalänk
Medlem

Det kan spela lite roll om du gillar lokala nyheter eller inte? Göteborgsposten är ganska vettig här på västkusten. Av de rikstäckande tidningarna tycker jag personligen att SVD håller högst klass, med bra kulturnyheter och välskrivna artiklar utan alltför stor politisk vinkling om man bortser från ledarsidorna.

Om du orkar med lite bitigare långa och välskrivna artiklar på engelska med mycket mer analys än man får av de svenska dagstidningarna så rekommenderar jag the Economist. Hade den ett år när jag bodde utomlands och den är mycket läsvärt för pengarna! Dock är det en veckotidning (men med massor av innehåll) och om man inte har betalmoral så kan man ta sig genom deras betalvägg på nätet

Permalänk
Medlem

Dagens Industri tycker jag själv bäst om (och digital.di.se)
Därefter Dagens Nyheter följt av Svenska Dagbladet.

Får jag bara följa en blir det nog DN. Får jag välja att betala bara för en.lir det Di.
Däremot är dagens industi bra mycket dyrare än både Dagens nyheter och svenska dagbladet.

DN läser jag gratis genom att avaktivera cookies.

Som avslutning vill jag säga att jag tycker det är bra att du väljer att betala för journalistiken!

Permalänk
Medlem

Repeterar bara vad resten har sagt, Dagens nyheter om du ska ha en svensk tidning. Seriös journalistik från duktiga journalister

Permalänk
Avstängd

Ny Teknik ... eller SvD samt Näringsliv.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Lokaltidning, då får du läsa om lokala nyheter.
Frågan man bör fråga sig är om man måste ha en fysisk tidning? Det finns många digitala där man genom upplåsning kan få mer nyheter. Samtidigt finns det fysiska tidningar som mer eller är samma som det digitala, mer än att man just betalar för att få det fysisk.

Beroende på var man jobbar kan man läsa vissa tidningar gratis, kanske snart är det då att välja någon man ej får.
Sedan politisk så har tidningar olika åsikter, vinklar nyheter etc. Beroende på vad man står så kan man sponsra olika. Personen kör jag med adblocker emot alla.

Angående svd så var de en gång en öppen gratis tidning med många intressanta nyheter, idag så utan abonnemang så känns det ingen mening att hänga där då de flesta artiklar är låsta. Man skulle då kunna skaffa ett abonnemang för att få dessa, samtidigt kan man välja stöda tidningar med en annan affärside.

Permalänk
Medlem

När jag prenumererade på DN för ett par år sedan kunde jag inte låta bli att inse hur även de går mot sensationsjournalistik och "clickbaits".

För stunden är det inte så väldans illa på deras hemsida p.g.a. det kommande valet men efter att ha bläddrat 10-20 sekunder så kan man bl.a. läsa dessa rubriker:

- "Fem skäl att radera dina sociala medier-konton redan i kväll. "Därför borde du logga ut för gott, du håller på att bli en väldresserad hund"".
- Nästa "superfrö" kommer från Afrika
- Så skapades DNs hyllade faktaserie

Missförstå mig inte, DN har väldigt mycket seriös journalistik och dessa rubriker är som en piss i Nilen jämfört med skvallerblaskor som Aftonbladet, men under årens gång tycker jag mig se en negativ trend.

SvD är inte speciellt mycket bättre men under en kort tid då jag prenumererade på både SvD och DN så föredrog jag SvD. Det jag störde mig mest på var väl deras ledare som stod lite väl långt ifrån mig politiskt sett men det märker man ju bara av på ledarsidorna ändå.

Permalänk

Som ovanstående har sagt så skulle jag säga att DN är det som gäller om man vill ha en svenska tidning med bra journalistik.
Känner inte att det finns så mycket annat som kan konkurrera med dem.

Visa signatur

CPU: Intel i5 2500k Chassi: Bitfenix Prodigy GPU: Zotac GTX 580 AMP! Edition Nätaggregat: Silverstone Strider 650W Gold Moderkort: Asrock z77e-itx RAM: Corsair Vengeance 8GB

Permalänk

Trollar folk? SvD har jag uppfattat som en gravt mer seriös tidning än DN? Läser skandaler kring DN varannan dag känns de som, aldrig om SvD. Själv kör jag Omni för de gratis!

Visa signatur

| CPU: AMD Ryzen R5 1600x @3,7GHz w/ Corsair H90 AIO water cooling | GPU: KFA2 GTX 1070 ti EX 8GB | RAM: Corsair Vengeance Red LED DDR4 16GB 3000Mhz | STORAGE: M2 Samsung 960 EVO 250GB + Samsung 860 EVO 1TB + WD Caviar Black 1TB 64mb/7200 | MOBO: MSI B350 Tomahawk | PSU: Corsair RM750x | CHASSI: Fractal Design R5 | OS: Win 10 | MONITOR: Acer XF270HUA 27" IPS 144hz Freesync |

Permalänk
Medlem

Vilken tidning du vill ha beror dels på om du vill ha någon generell nyhetsblaska eller en som mer täcker lokala nyheter och visar de lokala dödsrunorna om man nu börjar bli till åren kommen och vill förkovra sig i vilka grannar som trillat av pinn.

Är man politiskt intresserad kan det även vara av betydelse vilken riktning redaktionen drar åt.

Vissa tidningar erbjuder digital utgåva samt att du får pappersversionen fre-sön. Det är praktiskt om man läser tidningen digitalt på kneget. Pappershögen där hemma växer något långsammare samtidigt som man kan avnjuta den taktila känslan av returpapper och trycksvärta under helgerna.

Många tidningar brukar ha billiga prova på-erbjudanden. Så bara att testa sig fram. Lite obs på att det troligen kommer ringa jäkligt envisa säljare i slutet av perioden. Åtminstone om man provat på från Stampen media group.

Visa signatur

.:Ryzen 7 5800X3D ♠ Noctua NH-U12S ♠ Gigabyte X570 Aorus Elite ♠ Corsair 2x8GB 3200MHz CL16 Vengeance RGB Pro ♠ Sapphire Radeon RX 7900 GRE 16GB Nitro+ ♠ Asus TUF 850W ♠ Fractal Design R6:.

Permalänk

DN kallar sig oberoende liberal, men torgför på kultursidorna en tydlig vänsterpolitik. I övrigt är tidningen enligt min mening tydligt mitten-vänster, vilket i o f s uppskattas och betraktas som sakligt och korrekt av svensken i allmänhet. Ekonomisidorna är det riktigt låg nivå på, men man riktar väl sig till folk som är ekonomiskt outbildade, så det kanske är ändå är lämpligt.

Svd är ju ett par snäpp bättre på det mesta, men även den tidningen vinklar ju nyheter för att öka intresset.

Permalänk
Medlem

Prenumererar på den lokala/regionala tidningen för att få en bra överblick av närområdet vilket jag tycker är trevligt. Kompletterar med att läsa olika större tidningar lösnummers för att hänga med i omvärlden.

Visa signatur

Chassi: Corsair Obsidian 500 RGB SE / Systemdisk Samsung 980 PRO SSD: Samsung 850 PRO 250GB / SSD: Samsung 850 EVO 250GB / SSD: Crucial MX300 1TB / CPU: Ryzen 7 3800X @ 4,2 Ghz / Kylning: Noctua NH-D15S push/pull / GPU: MSI 3080Ti SUPRIM X / PSU: Corsair RM1200i / MB: ASUS X470-f Gaming / RAM: HyperX Fury 2x16GB 3600 mhz / OS: W10 / Mus: Logitech G903 / TB: Logitech G915 TKL Wireless / Ljud: Sound BlasterX Pro-Gaming AE-9, Blue Yeti , Sennheiser HD660S, Skärm: Acer Predator X34P @3440x1440 UltraWide

Permalänk
Medlem

Mitt val av nyhetssidor är http://www.dagensnaringsliv.se/ som brukar vara en blandning av rätt så direkta utdrag från TT (vilket oftast ändå är primära källan för alla svenska nyhetsredaktioner, fast dessa i sin tur skriver oftast om det med egna ord) och av en saftig dos av ekonomi och teknik nyheter.
Sedan så kombinerar jag det med https://www.bbc.com/news då de tenderar att ha god källkritik (och sedan så är det lätt att bara vara uppmärksam när de drar in lite subjektivitet då och då) (CNN brukade också vara ok några år sen, men har nu fyllt sig med så mycket opinioner att jag inte längre kan rekommendera dem).
De två, Sweclockers och lite NHW och jag är nöjd

Om jag får rekommendera, så bör man se till att ha mer än en källa och att veta hur de står i det politiska klimatet, var försiktig med tidningar som säger sig vara "helt opartiska", och viktigast är ju att ha tidningar som är ordentliga med korrekta källor (tydliga med att visa källornahar en hög grad av artiklar som inte behöver ändras i efterhand och är tydliga med att rätta sig ifall de skrev ut felaktig information (min erfarenhet är att både BBC och CNN har haft högre grad på detta än de flesta svenska redaktionerna)). Därför jag gärna har, om möjligt, olika tidningskällor från olika länder.

Visa signatur

CPU: Intel i7 4790k Moderkort: MSI gaming 7 z97
RAM: Gskill Tridentx 2x8GB Grafikkort: Nvidia MSI GTX 970
Nätagg: EVGA 750W Supernova G2 Chassi: Phanteks enthoo luxe
Storage: 1x Corsair SSD GS 128GB, 1x WD red pro 3TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Jag tycker DN är ganska bra. Mycket innehåll och seriös journalistik. Vill man läsa mer kvällstidningar så rekommenderar jag tjänsten readly som har en massa tidningar på diverse språk bland annat några svenska kvällstidningar, för 99 per månad.

Skrivet av Pannkakskungen:

Dagens Nyheter utan tvekan, seriös journalistik varje dag i veckan.

Skrivet av Terihan:

Repeterar bara vad resten har sagt, Dagens nyheter om du ska ha en svensk tidning. Seriös journalistik från duktiga journalister

Skrivet av Trunk:

När jag prenumererade på DN för ett par år sedan kunde jag inte låta bli att inse hur även de går mot sensationsjournalistik och "clickbaits".

För stunden är det inte så väldans illa på deras hemsida p.g.a. det kommande valet men efter att ha bläddrat 10-20 sekunder så kan man bl.a. läsa dessa rubriker:

- "Fem skäl att radera dina sociala medier-konton redan i kväll. "Därför borde du logga ut för gott, du håller på att bli en väldresserad hund"".
- Nästa "superfrö" kommer från Afrika
- Så skapades DNs hyllade faktaserie

Missförstå mig inte, DN har väldigt mycket seriös journalistik och dessa rubriker är som en piss i Nilen jämfört med skvallerblaskor som Aftonbladet, men under årens gång tycker jag mig se en negativ trend.

SvD är inte speciellt mycket bättre men under en kort tid då jag prenumererade på både SvD och DN så föredrog jag SvD. Det jag störde mig mest på var väl deras ledare som stod lite väl långt ifrån mig politiskt sett men det märker man ju bara av på ledarsidorna ändå.

DN och seriös journalistik i samma menining? Skojar ni? Vad säger ni t.ex. repotaget om "Brandmannen i Boden", mörkningen av övergrepp på "We Are Stockholm", smutskastningen och uthängningen av privata företag som gör saker efter myndighetsrekommendationer (Carema Care, någon?), uthängningen av privatpersoner (uteslutande etniskt svenska) baserat på spekulationer eller anmälningar trots att det inte finns ett domslut, med mera...
DN kanske var seriöst för 15 år sedan, men Peter Wolodarski har förvandlat DN till den största (efter public service) vänsterextrema propagandamaskinen i statens tjänst, vilket även var hans uttryckliga mål när han tillträdde. Vill man ha seriös och inte agendasättande journalistik baserat på känslor ska man hålla sig så långt ifrån DN som möjligt.

Till TS; jag tycker att det är en dum idé att binda upp sig till en enda nyhetskälla. Det jag föredrar är nyhetsaggregatorer som t.ex. Omni, bubb.la och Druge Report (även om hemsidan ser ut som skräp, vilket dock är en del av charmen). I övrigt läser jag oerhört sällan svenska medier utan läser norska, danska, lite tyska och brittiska medier för att slippa den kraftiga vänstervridningen alla svenska mediehus kör med.
Om du måste ha en tidningsprenumeration tycker jag i så fall en bra lokaltidning.

Permalänk
Medlem

bubb.la
DN är helt horribel..

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Om vi säger att DN och Omni inte fanns. Vilka skulle ni rekommendera då? I övrigt har jag kommit på att svt fanns och även om den inte kostar så är den bra. Känns som att de tar upp det viktigaste bara och håller allt som är oviktigt borta.

Permalänk
Avstängd

SVT är bra men lite mycket videoartiklar för min smak, gillar att läsa nyheterna. Sydsvenskan är bra också även om de mer lokala delarna kanske inte är så jätteintressanta för mig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av LeCorbusier:

DN kallar sig oberoende liberal, men torgför på kultursidorna en tydlig vänsterpolitik. I övrigt är tidningen enligt min mening tydligt mitten-vänster, vilket i o f s uppskattas och betraktas som sakligt och korrekt av svensken i allmänhet. Ekonomisidorna är det riktigt låg nivå på, men man riktar väl sig till folk som är ekonomiskt outbildade, så det kanske är ändå är lämpligt.

Svd är ju ett par snäpp bättre på det mesta, men även den tidningen vinklar ju nyheter för att öka intresset.

Det kan inte upplevas så för att "höger"politisk kultur är proportionerligt mindre förekommande?

Visa signatur

Kan en del om trä
Ctrl-Shift-N

Permalänk
Skrivet av anon292978:

Om vi säger att DN och Omni inte fanns. Vilka skulle ni rekommendera då? I övrigt har jag kommit på att svt fanns och även om den inte kostar så är den bra. Känns som att de tar upp det viktigaste bara och håller allt som är oviktigt borta.

bubb.la, finns även i poddformat om man vill höra snack kring det.

Permalänk
Medlem

Gillar personligen Svenska Dagbladet bäst. Trevlig helgläsning, intressanta artiklar, bra ledare och stark ekonomidel.

Permalänk
Medlem

Svenska Dagbladet och en lokal tidning fungerar bra

Visa signatur

| AMD Ryzen 9 3900XT | Sapphire Pro Duo | Asus Prime X370-Pro | Asus BW-16D1HT | Corsair Vengeance LPX 3600MHz 2x8gb | Intel 600P 256GB | Intel 540 240GB | 2 x WD Blue SSD 500GB | EVGA Supernova G3 1000W | Noctua NH-DH14 | Dell Ultrasharp U3415w 34" | Corsair Obsidian 750D Airflow | Logitech Z-680 | Logitech G19 | Logitech MX518 | QPAD CT Medium Black | Win 10 Home |
*Det är synd om människorna* Strindberg

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

SVT är bra men lite mycket videoartiklar för min smak, gillar att läsa nyheterna. Sydsvenskan är bra också även om de mer lokala delarna kanske inte är så jätteintressanta för mig.

SVT och deras videoartiklar är bland det värsta som finns.
SVT kommer med tre tips om X. Såklart i video form där det enda dom gör är visar några rörliga bilder med texterna ovanpå. Varför inte bara skriva ut texterna i artiklen? SVT har ingen reklam eller liknande på videon så vad tjänar dom på detta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av LoBBoZ:

Det kan spela lite roll om du gillar lokala nyheter eller inte? Göteborgsposten är ganska vettig här på västkusten. Av de rikstäckande tidningarna tycker jag personligen att SVD håller högst klass, med bra kulturnyheter och välskrivna artiklar utan alltför stor politisk vinkling om man bortser från ledarsidorna.

Jag tycker att GP gått ner sig en hel del det senaste året, så jäkla många clickbaits och missvisande rubriker bara för att locka läsare. Ofta byter de rubrik på en artikel en eller ett par gånger också, vilket förvirrar.
Papperstidningen/eGP duger väl fortfarande, men även där har kvalitén sjunkit på artiklarna.

Själv har jag gått från GP till DN av just den anledningen.

Visa signatur

» AMD Ryzen 5 2600X » 16 Gb DDR4 » ASUS GTX 1060 6 Gb OC » 1 Tb M.2 PCIe NVME

Vänligen citera om du pratar med mig

Permalänk
Inaktiv

Om jag vill börja läsa en tidning från USA som är jättestor och rapporterar viktiga saker runt om i världen. Vilken skulle ni ha valt då?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon292978:

Om jag vill börja läsa en tidning från USA som är jättestor och rapporterar viktiga saker runt om i världen. Vilken skulle ni ha valt då?

Jag skulle ha valt Washington Post , en väldigt seriös tidning med många duktiga journalister. Tidningen har flera gånger vunnit " The Pulitzer Prize" Som nr 2 och 3 väljer jag The New York Times och Wall Street Journal. Alla dessa är högt respekterade nationellt och internationellt

Visa signatur

PC Specialist Valeon | AMD Ryzen 9 5900HX 3.3 Ghz | 64 GB DDR4 3200Mhz | 2TB WD Black SN850X NVMe , 2TB Corsair MP400 NVMe , 1 TB | nVidia GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6 | 17.3" WQHD IPS 165Hz | Windows 10 Pro 64-Bit |
OnePlus 7T Pro McLaren Limited Ed 6.67" 3K

Permalänk
Medlem

Har man lånekort för vissa bibliotek (tex Göteborgs stadsbibliotek) så kan man logga in på PressReader, och få tillgång till digitala kopior av 7532 tidningar, tabloider, med mera från hela världen bland annat GP, SvD, Guardian, The Daily Telegraph, Newsweek, och Washington Post.