Skaplig clip-mikrofon sökes

Permalänk
Medlem

Skaplig clip-mikrofon sökes

Hej,

Söker en mikrofon för lite VoIPande. Använder in-ears för detta, annars hade Modmic eventuellt varit aktuell. Det går ju uppenbarligen att få bra ljud med mikrofoner som fästs på tröjan el likn. (myggor?) Är det dyra grejer? Har haft lite halvsvårt för att hitta. Hade tänkt mig kanske runt 500 kr.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem

Jag får rekommendera att flytta blicken till en bordsmikrofon, jag brukar låna grabbens "Snowball" (En USB-mick från Blue Microphones). Helt klockrent ljud, mycket bättre än någon av dom myggor eller så som jag har testat under åren. Det handlar förresten om ungefär dom pengarna du hade tänkt dig.

http://www.bluemic.com/products/snowball/

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

Tack för tipset. Faktum är att jag använder en Snowball i dagsläget. Övervägde att inkludera mitt livs mikrofonhistoria i första inlägget.

Grejen är att jag tror jag sitter alldeles för långt ifrån den för att det ska fungera bra. Jag har inte plats på skrivbordet för den, åtminstone inte nära. Jag skaffade faktiskt en arm till den, men den räcker inte så långt, och ibland sitter jag dessutom lite extra tillbakalutad. När jag sitter på Discord säger sig folk höra mig så dåligt, samtidigt som den verkar plocka upp orimligt mycket ljud omkring mig. Jag har Ice-varianten vilken endast har ett upptagningsläge. Alla volymer är uppskruvade. Jag är ganska övertygad om att Discord är särskilt känsligt på något vis, men allt det är egentligen ett annat problem.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem

Tycker biltemas mic funkar bra. Kostade 15kr när jag köpte och hållt i 2-3 år nu.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem

Det korrekta namnet för dom är "Lavalier" mikrofoner. Bara genom att använda denna söktermen så kommer du få väldigt mycket mer relevanta sökresultat.

Ska du ha ljud liknande vad som finns i TV-studior så är mikrofonen bra mycket dyrare än 5hunkan, och då används även en A/V utrustning för en liten kostnad av en arm, ett ben och din förstfödde för resten av jobbet.

Räkna inte med att dessa mikrofoner kommer med en 3.5mm kontakt, det får du säkerställa.

En bordsmikrofon eller en mod-mic hade kanske varit att föredra för enkelhetens skull.

Visa signatur

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA