Uppdatera Visma Administration. Hur fungerar

Permalänk
Medlem

Uppdatera Visma Administration. Hur fungerar

Har en Visma administration 2000 server. Inte uppdaterats sedan 2015.. av någon icke känd anledning. Dock finns det en uppdatering när man startar applikationen daterad 2017. Är det safe att lägga in den? Är ett ganska stort hopp.

De jobbar mot servern, med "management klient" eller vad man nu ska kalla det. Är inte alls insatt.. Hur jobbar de remote? Hittar ingen management client på vismas hemsida, endast fulla installationen. Är en Nätverks installationen.

Alla tips önskas för en lyckad update..

Permalänk
Medlem

Prata med supporten?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Om du loggar in på "Mina sidor" hos Visma så hittar du installationsanvisningar vad gäller uppdateringar. Klientinstallationen görs via den från serverns utdelade katalog "Visma Administration", under "Gemensamma filer" hittar du katalogen "Klientsetup". Men som Udd3n skriver är det antagligen klokt att tala med supporten innan du gör ett sånt versionshopp. Glöm inte att ta backup innan du börjar uppdatera.
Simma lugnt.

Permalänk
Medlem

Bara att ta en backup innan du uppdaterar och att ingen är inloggad i Visma. Du gör det i menyn när man loggat in. Går att göra från en klient eller genom att starta det på servern.

Sedan laddar du ner senaste från vismas mina sidor och kör uppdateringen på servern. Starta och logga in så att du ser att det fungerar på servern. Sedan ska den automatiskt säga till på klienterna när man startar att man måste uppdatera.

Permalänk
Medlem

Trippelunderstryker "spara en backup" samt "kontakta supporten om du känner dig osäker"