Billig kabel för 4K 60Hz (och) Vad är 4:4:4?

Permalänk
Skrivet av AndyKingz:

Jag testade med en annan dator, med gtx 750 ti då funkade det att slå på uhd color 🤔 men gtx 750 ti har inte 2.0 bara 1.4. Men nu vet jag att sladden funkar. Och att det är problem med min nuvarande dator som har gtx 1070. Så antingen nvidia drivisar eller nåt med qindows 10 creators update... 🤓

Skickades från m.sweclockers.com

Problemet ligger antagligen i att jag inte aktiverat min windows 10. Jag har inget hdr alternativ i inställningar på windows...😊

Permalänk
Medlem
Skrivet av vikham:

Det enda, som många poängterat, är att längden på HDMI kabeln påverkar signalstyrkan. Vad som är värt att tillägga om det är att "kvalitén" på kabeln inte kan påverka det heller, även fast det säljs svindyra "guldpläterade" kablar som påstås göra ett bättre jobb. Ett marknadsföringstrick där med.

Jag ser att inlägget jag citerar är gammalt men känner ändå att jag måste bemöta det då det är fel.
Guldpläteringen på kontakterna är INTE ett marknadsföringstrick!
Men guld leder ju ström sämre än både koppar och silver?!? För det är ju ström som går i kabeln så då vill man ju ha så bra lednigsförmåga (lågt motstånd) som möjligt?!?!
Jo så långt är vi överens. Koppar och silver leder helt riktigt ström bättre än guld, men guld leder ström bättre än silveroxid och kopparoxid! Där har vi svaret på varför kontakterna guldpläteras; silver och koppar oxiderar i inomhusmiljö vilket guld inte gör.

Visa signatur

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.