Bör jag lämna tillbaka tvn? (smutsig bild/banding?)

Permalänk

Bör jag lämna tillbaka tvn? (smutsig bild/banding?)

Hej.

Jag har köpt en ny tv för ca 1 vecka sedan och tycker den är fantastiskt bra, MEN tycker att den verkar ha banding? "smutsig bild" syndromet. Detta syns bäst på hel färgade ytor som exempel en vit bild, eller när man ser på fotboll, hockey, slalom etc.

Det är som att det är en "smutsig hinna" över skärmen. När bakgrunden rör sig ligger den kvar som en tunn film över bilden. Men det syns bara under ljusa bilder och bilder.

Bilden är annars helt perfekt och super bra under alla andra förhållanden. Jag har bifogat en bild nedan nedan (hoppas det syns för er) där jag har lagt upp en helt vit bild och man ser dessa lite mörkare partier i alla hörn och även "fläckar" med mörkare partier i långa rader.

Märke: LG Modell: 55LB610V

Ligger detta innom gränsen att få tvn utbutt? Köpt på Elgiganten.

Permalänk
Medlem

Du har ju köpt den på elgiganten så att lämna tillbaka den är nog inga problem, att hitta en tv som inte lider av samma problem blir nog tyvärr svårare.

Permalänk
Medlem

Kallas clouding, sök på Google och du kommer finna hur mycket läsning som helst.

Kan väl vara bättre/sämre mellan paneler men som jag förstått det så är det knappast troligt att man kan få tag på ett ex utan clouding öht om modellen lider utav problemet.

På senare år har tillverkarna börjat med typ "back lit" där belysningen sitter bakom hela panelen (till skillnad från edge lit) och även saker som "local dimming" där ljusstyrkan kan skilja på olika delar av skärmen, just för att komma tillrätta med dessa problem.

Tyvärr måste man nog upp i 30kkr (om ens det räcker) för att få tag på dom teknikerna.

Du kan ju absolut testa att byta tvn men det finns inga som helst garantier för att detta bara är ett dåligt exemplar, nästa skärm kan likväl ha samma "problem". Min 5 år gamla samsung 46" har typ dubbelt upp i problemen från ditt foto

Enda tipset jag har är att du verkligen går runt och tittar/testar innan köp.
Det som hänt nuförtiden att folk köper en tv över nätet "osedd" är i min mening galet.
Minsta man får göra är att googla reviews till nån av dom stora testsajterna, men där är det oftast bara topmodellerna som får rejäla tester.