Koda en moderator inlogg till min hemsida!

Permalänk

Koda en moderator inlogg till min hemsida!

Hejsan!

Har under en tid arbetat på en liten "community" sida. När jag startade mitt projekt va det mest för att jag har intresse av att koda just hemsidor, men saknade någon som helst kunskap.

Jag startade helt enkelt med att plocka hem en templare som jag fick tillåtelse att ändra koderna i som jag ville och sedan ladda upp på mitt webbhotell. Så där började jag pilla lite, trial and error.. Det visade sig vara extremt mycket roligare än jag väntat mig o har nu spenderat en ruskig summa timma på min hemsida som jag nu är väldigt nöjd med.

Jag köpte även ett gäng böcker för att snabbspola min inlärning lite, HTML 5 & XHTML, CSS, Webbdesign och en annan bok som inriktar sig emot hur man ska använda fonts osv för att få en "renare" touch på sidan.
Och så har jag dessutom börjat använda phpBB som ett forum till hemsidan(inte integrerat dock).

Det som nu är problemet för mig är ju att jag saknar kunskaperna för att koda i PHP, dålig kolla på mySQL osv. Och det jag helst skulle vilja ha nu till min sida är så att jag kan logga in som tex admin/mod på själva hemsidan för att uppdatera startsidan samt nyheterna. Behöver inte vara något som ser speciellt bra ut när man är inloggad utan bara så jag slipper skriva allt i olika html dokument, ladda upp dom och sedan uppdatera alla redan existerande dokument för att länkarna i dom ska fungera och uppdateras.

Så min fråga är lite om det finns något "färdigt" man får tadel av och använda på sin sida eller hur svårt det skulle vara att lära sig medans jag försöker mig fram? Eller är det bara lägga ner den idén för att köpa en PHP bok och lära mig grunderna innan jag ens har planer på detta?

Jobbiga är bara att det börjar komma in lite trafik på sidan samt ett mindre antal användare på forumet, så vill ju helst kunna hålla min sida uppdaterad. I dagsläget kommer ju uppdateringarna/nyheterna lite väl sällan av den anledningen att det är så bökigt att göra en "ny nyhet" för hemsidan.

PS: Vågar inte länka till sidan eftersom jag inte är hundra säker på om det skulle räknas som reklam då.

Hoppas jag inte rört ihop allt för mycket här nu, och jag är väldigt tacksam för svar/vägledning!
Trevlig helg!

Permalänk
Medlem
Permalänk

Ja, du borde titta på nåt enkelt CMS, finns ingen anledning att skriva logik för detta själv.

Permalänk
Skrivet av iXam:
Skrivet av skurtbert:

Ja, du borde titta på nåt enkelt CMS, finns ingen anledning att skriva logik för detta själv.

Aha, juste! Det känns ju självklart!
Nu över till att lära mig lite hur jag ska få in alla koder på rätt ställe då!

Tusen tack för snabba svar! Upskattat!

Permalänk
Medlem

Vad jag tycker så tycker jag att Wordpress.org är lättare att använda än Drupal, och så finns mer plugins, teman till WordPress mm
i fall du vill ha ett CMS

Permalänk
Medlem

Förutom Drupal och Wordpress så kan du slå ett öga på nedanstående alternativ:
http://www.concrete5.org/
http://www.pagekit.com/

Permalänk

Ännu ett alternativ är ju förstås Joomla: http://www.joomla.org/

Permalänk
Medlem
Skrivet av skurtbert:

finns ingen anledning att skriva logik för detta själv.

Jo, en anledning kan ju vara att lära sig hur man just skapar en inloggnings funktion etc. Tycker iaf jag, såvida TS vill lära sig PHP&Mysql.
Annars om TS inte vill/behöver lära sig, så är det väl bara installera wordpress/drupal med några klicks.