Permalänk
Medlem
Skrivet av TheUtter:

Gt780r finns från runt 11 ny från butik, så det lär nog bli svårt.

Vart om man får fråga? billigaste någon säljer denna är 13990kr.

Visa signatur

Fractal Design North | Asus Crosshair VI Hero | AMD Ryzen 1800x | RX Vega 64 | 32 GB DDR4 (2x8) | Corsair 850W 80+ gold PSU| 2 TB M.2 SSD |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nascend:

Vart om man får fråga? billigaste någon säljer denna är 13990kr.

Webhallen som medlem, logga in bara

Permalänk
Medlem

Hej, har nu haft datorn en vecka och är sjukt nöjd! tänkte höra om någon klockat grafikkortet något med msi afterburner? Behövs inte egentligen utan mer för skoj. Vore kul att höra vad ni kör på för något.

Permalänk
Medlem

Förlåt om jag stjäl tråden lite men har läst igenom flertal och tycker den här verkar ha personer som inte tar illa upp och hjälper förvirrade

Försöker sätta mig in bärbara datorer då jag tänkt skaffa mig en. Har dock alltid känt att en stationär (se signaturen) oftast gör ett bättre arbete, åtminstone till spel men problemet är den är stor och tar plats.

Tanken är att spela på den emellanåt (mestadels BF3) men även använda till annat, tex surfning, film etc. Har efter lite läsande fastnat för lite olika märken, MSI såklart, men även andra fast kollar jag priset så känns det just nu som MSI (780) eller ASUS (G74).

Är intresserad av Bluray men egentligen endast om den kan användas för att köra tex en hyrd film i 3D?! Någon som vet om det funkar med vilken "dator" bluray som helst (och självklart grafikkortsvalet)? Eller måste det vara speciella bluray's för att kunna köra 3D filmer? Gissar att man måste ha mjukvaruprogram som tex PowerDVD 10

Vet att AMD's grafikkort ska kunna köra 3D fast med 3e partsprogram (iZ3D och DDD) men undrar om det skulle funka bättre med GeForce? Tv'n som jag har använder aktiva glasögon, se länk http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=614839

Hoppas det finns någon som kan hjälpa en förvirrad själ!

Visa signatur

Fractal Design Define R6 TG | MSI Z370 Gaming Pro Carbon | Intel Core i7 8700K 3,7GHz | NZXT Kraken X62 280mm | Corsair Vengeance Black RGB LED DDR4 3000MHz 4x8GB | MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G | Acer Predator XB271HU + LG 27UL650 | Seasonic Focus Plus Gold 750W | Samsung 960 EVO Series 500Gb + Crucial P1 M.2 2280 1TB

Permalänk
Medlem

Om jag förstått det rätt så vill du spela upp Blu-ray skivor från laptopen och visa det som 3Dfilm på din TV?

Kan tyvärr inte testa då jag inte äger någon bluray med 3D på, men jag ser inte något skäl till varför det inte skulle funka att skicka ut 3Dfilm till TV'n genom laptopen.

Permalänk
Avstängd

Ja fick inte med någon väska

Sprakar om högtalarna när ja har headset, plasten som sitter när touchknapparna sitter sitter rätt löst även om man trycker dit den. Sen en annan sak->
#11804770
Där hittar ja inte felet.. Lär inte vara hårdvarufel, men ändå

Visa signatur

Jag har också en dator, men flashar inte med den

Permalänk
Medlem

Är detta samma som GT780DX eller är den ännu vassare?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av maltemus:

Är detta samma som GT780DX eller är den ännu vassare?

Som sagt. gt780r och du skriver gt780dx, då bör det ju inte vara samma:
Mera ramminne, ssd och bättre grafik i dx

Visa signatur

Jag har också en dator, men flashar inte med den

Permalänk
Medlem

Tjenare, har en gt780 med 2410 i5, gtx560m 8gig minne. Den står på en kylplatta u3, när jag spelar(utan fläktboost) kommer den upp i temps med max 79c för gpu och typ 75 för cpu. Är detta okej temps eller kan de bli skadligt för programvaran om de får ligga på dem en längre tid? Bör jag använda fläktbosten för att få ner de ca 10grader?

Permalänk
Medlem

Det är ALLTID bättre att ha lägre värme på datorkomponenter, oavsett vad man gör så kommer lägre värme betyda längre livstid på komponenterna.
En annan sak som är bra med lägre värme är att datorn inte kommer att klocka ner sig själv som panikåtgärd om den blir för varm. Har haft stora problem (nåja, fpsdrops) i BF3 när jag kör i prestanda/spelläge, men inga alls då jag kör i presentationsläge.
Jag har inte kollat inställningarna, men jag tror att processorn är nerklockad i presentationsläge, vilket gör att den inte överhettas, vilket gör att det inte händer någon nerklockning under spelandet.

Permalänk

någon som har utfört någon typ av mod för att få ner temperaturen? har en 683 (ser i princip likadan ut som 780 inuti) och ligger på 75c. i swtor. tänkte att man kanske kunde moda heatpipen med lite koppar flänsar.

Permalänk
Medlem

Jag startade en egen tråd ( http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... ) för att slippa drunkna men inser att jag ju lika gärna kan göra intrång i denna också. Citerar rakt av ur den egna tråden, länken nedan pekar således tillbaka till denna sida. Hoppas jag kan tillföra om än så lite!

######

Idag skall jag, en glad amatör, recensera en MSI GT780R. Det är en gaminglaptop och den gör precis vad man vill. Jag är egentligen klar där, men jag gissar att ingen skulle vara nöjd med bara det. I åratal har jag fnyst åt ”gaminglaptops”, men den dagen kom då det var läge att vidga vyerna och jag är - lite ovilligt skall jag erkänna - såld. En annan recension ( http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... )finns redan uppe med bilder, vilket är lika bra för min kamera är stekt. Har har en lite annan "take" på min recension och hoppas att den tillför något nytt.

Vill ni glo på prestandasiffror lär ni bli besvikna på mig och söka er till google och en traditionell recension - idag talar vi om känsla - i övrigt är det jag som raljerar. Det här är självfallet mina tankar och min subjektiva upplevelse. Känslan av att ligga i sängen, slå igång Skyrim och se att den per automatik ställer upp sig till ”ultra high” är i och för sig central, men behöver vi veta mer än att det flyter? För flyter gör det; i vartenda spel jag har testat.

Skärmen tillfredsställer; jag som gammal fps-mupp har inget att anmärka på den fronten, därtill bra färger och svärta. Den medföljande musen imponerade, den är klart mer än bara tjänstduglig och var smidig att ha med sig till föräldrahemmet – där jag för övrigt anslöt datorn till fars jätte-tv och briljerade lite.

Datorn är förhållandevis tyst, så länge man inte pressar den. Man får vara lite realistisk, den skall kyla rätt rejäla komponenter och flyttar således mycket luft. Tangentbordet känns bra, mycket bättre än många konkurrenters. Plus i kanten för att man kan ändra färg på backlighten; det är barnsligt roligt och lamporna går självfallet att stänga av. Det inbakta ljudet är riktigt bra. Jag har inte missat ett ord GLaDOS sagt i Portal 2 ännu. Det faktum att jag skippar hörlurar om jag inte skall spela multiplayer säger nog mer om hur bra ljudet är än någon beskrivning om ett ”distinkt mellanregister”. Går även utmärkt att lyssna på musik med, förutsatt att musiken inte är så bastung.

Det enda jag egentligen har att klaga på – förutom att denna vackra flicka är lite tung att bära på armen – är att jag lätt kommer åt touchpad:en om jag ligger ned och skriver. Som tur är har man redan tänkt på det och en bit ovanför, till vänster, om själva touchpad:en finns det en knapp för att slå på och av den. I övrigt gör allt vad det skall, lite till min besvikelse, det gör amatörens recension lite kort och jag vill inte sitta och skriva om hur imponerande fantastiskt allt är, då låter man bara köpt.

Tillbaka till känsla. Jag har alltid spelat mina spel på en stationär dator. De stora skillnaderna jag upplevt så långt är det lösa tangentbordet och den större 24” skärmen till den stationära – som jag kan koppla in till laptop:en – och att jag inte kan game:a med riktigt så mycket stil i vardagsrummet eller i sängen med den stationära. Att ”slöspela skyrim” fick en helt ny innebörd när jag en kväll råkade somna i sängen mitt i drakdödandet. Så är det onekligen mysigt att spela Civilization V i hotseat på ett hotellrum.

Summa summarum: Den gör vad den lovar. Kvalitetsintrycket är mycket gott, vilket jag skall erkänna förvånade mig en smula, jag har inte provat någon av MSIs laptopar tidigare. Den har rätt fräck design. Prestandan är mycket god. De medföljande små programmen stör mig förvånansvärt lite. En kanonprodukt. Tänk på att den är stor och tung. Skulle jag rekommendera den här till en vän? Redan gjort.
Om jag prompt skall ange en siffra, nio av tio. Det är en produkt med ett klart syfte och det uppfyller den galant.

Permalänk
Medlem

Jag är en ny ägare till en GT780DXR och kan mest säga positiva saker om den. Spelar BF3 utan problem för mig själv. Har inte brytt mig om att titta FPS än sålänge eftersom den fllyter på bra i 1920x1080 och HIGH i automatiska inställningar vilket den var inställd på när jag startade spelet. Ända är väl att den blir rätt varm så man vill inte sitta med den i knät helst för då minimerar man nog chansen till barn i framtiden
Ljudet var och är en av dom anledningara till att jag skaffade denna laptop framför Asus och jag ångrar mig inte en sekund där. Satan vilket bra ljud det är för att vara laptop. Har alltid varit kräsen på den punkten och har aldrig kunnat använda mig av dom inbyggda orginal högtalarna i någon laptop jag ägt tidigare till spel och film men i denna är det en fröjd för öronen. Kanske inte är 10 av 10 ljud men lätt en 8 på en 10 gradig skala. Och då om man jämför med kompisens Asus så hamnar den max på 3 av 10.

Nu är det inte samma modell vi pratar om men ljudet är ju det samma i båda. Men anledningen till att jag skriver här är en liten detaljs som jag hakat upp mig på. Tangentbordet är bra i dom flesta lägen och skön layout helt klart men jag tycker det har lite dålig respons. Ville mest höra om någon mer har upplevt samma sak med sina 7 serier och Steelseries tangentbord? Framförallt har jag upplevt att space/mellanslagstangenten inte riktigt reagerar längst ut i kanterna om man inte slår den lite hårdare vilket resulterar i ett missat mellanrum ibland. Även den vänstar CTRL knappen har jag upplevt problem med då det flertalet gånger har blivit missar i kopiering med CTRL + C/V
Är det någon som har liknande problem så vore det roligt att höra eller om man skall orka sig till att lämna in den. Kanske bara är en vanesak också men men

Visa signatur

1* MSI GT780DXR | I7-2670QM | Nvidia GTX 570M 1.5GB GDDR5 | 8GB DDR3 | 2x750GB 7200RPM Raid 0 |
2* HP DV6-1240 | T6500 | 4Gb DDR 3 | ATI 4650 1gb | 500GB HDD |

Permalänk
Medlem

Ctrl knappen på vänster är kass, gillar inte layouten speciellt mycket heller.
Är väl det som jag inte blivit speciellt förtjust över på laptopen.

Permalänk
Medlem

club01 abbe-san: Huh, det tog någon dag innan jag blev van vid att vara tydlig med mina tangentanslag (t.ex. trycka lite hårdare på vänstra ctrl) och ytterligare någon vecka innan jag slutade tänka på det helt. Blir det inte vettigare på någon vecka har du kanske anledning att fundera på att lämna in den, club01, skall ju inte krävas våld för att kopiera lite text. Är i övrigt en fröjd att skriva på imo.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ihmrat:

Jag startade en egen tråd ( http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... ) för att slippa drunkna men inser att jag ju lika gärna kan göra intrång i denna också. Citerar rakt av ur den egna tråden, länken nedan pekar således tillbaka till denna sida. Hoppas jag kan tillföra om än så lite!

######

Idag skall jag, en glad amatör, recensera en MSI GT780R. Det är en gaminglaptop och den gör precis vad man vill. Jag är egentligen klar där, men jag gissar att ingen skulle vara nöjd med bara det. I åratal har jag fnyst åt ”gaminglaptops”, men den dagen kom då det var läge att vidga vyerna och jag är - lite ovilligt skall jag erkänna - såld. En annan recension ( http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... )finns redan uppe med bilder, vilket är lika bra för min kamera är stekt. Har har en lite annan "take" på min recension och hoppas att den tillför något nytt.

Vill ni glo på prestandasiffror lär ni bli besvikna på mig och söka er till google och en traditionell recension - idag talar vi om känsla - i övrigt är det jag som raljerar. Det här är självfallet mina tankar och min subjektiva upplevelse. Känslan av att ligga i sängen, slå igång Skyrim och se att den per automatik ställer upp sig till ”ultra high” är i och för sig central, men behöver vi veta mer än att det flyter? För flyter gör det; i vartenda spel jag har testat.

Skärmen tillfredsställer; jag som gammal fps-mupp har inget att anmärka på den fronten, därtill bra färger och svärta. Den medföljande musen imponerade, den är klart mer än bara tjänstduglig och var smidig att ha med sig till föräldrahemmet – där jag för övrigt anslöt datorn till fars jätte-tv och briljerade lite.

Datorn är förhållandevis tyst, så länge man inte pressar den. Man får vara lite realistisk, den skall kyla rätt rejäla komponenter och flyttar således mycket luft. Tangentbordet känns bra, mycket bättre än många konkurrenters. Plus i kanten för att man kan ändra färg på backlighten; det är barnsligt roligt och lamporna går självfallet att stänga av. Det inbakta ljudet är riktigt bra. Jag har inte missat ett ord GLaDOS sagt i Portal 2 ännu. Det faktum att jag skippar hörlurar om jag inte skall spela multiplayer säger nog mer om hur bra ljudet är än någon beskrivning om ett ”distinkt mellanregister”. Går även utmärkt att lyssna på musik med, förutsatt att musiken inte är så bastung.

Det enda jag egentligen har att klaga på – förutom att denna vackra flicka är lite tung att bära på armen – är att jag lätt kommer åt touchpad:en om jag ligger ned och skriver. Som tur är har man redan tänkt på det och en bit ovanför, till vänster, om själva touchpad:en finns det en knapp för att slå på och av den. I övrigt gör allt vad det skall, lite till min besvikelse, det gör amatörens recension lite kort och jag vill inte sitta och skriva om hur imponerande fantastiskt allt är, då låter man bara köpt.

Tillbaka till känsla. Jag har alltid spelat mina spel på en stationär dator. De stora skillnaderna jag upplevt så långt är det lösa tangentbordet och den större 24” skärmen till den stationära – som jag kan koppla in till laptop:en – och att jag inte kan game:a med riktigt så mycket stil i vardagsrummet eller i sängen med den stationära. Att ”slöspela skyrim” fick en helt ny innebörd när jag en kväll råkade somna i sängen mitt i drakdödandet. Så är det onekligen mysigt att spela Civilization V i hotseat på ett hotellrum.

Summa summarum: Den gör vad den lovar. Kvalitetsintrycket är mycket gott, vilket jag skall erkänna förvånade mig en smula, jag har inte provat någon av MSIs laptopar tidigare. Den har rätt fräck design. Prestandan är mycket god. De medföljande små programmen stör mig förvånansvärt lite. En kanonprodukt. Tänk på att den är stor och tung. Skulle jag rekommendera den här till en vän? Redan gjort.
Om jag prompt skall ange en siffra, nio av tio. Det är en produkt med ett klart syfte och det uppfyller den galant.

Riktigt bra recension! Keep it up

Skrivet av club01:

Jag är en ny ägare till en GT780DXR och kan mest säga positiva saker om den. Spelar BF3 utan problem för mig själv. Har inte brytt mig om att titta FPS än sålänge eftersom den fllyter på bra i 1920x1080 och HIGH i automatiska inställningar vilket den var inställd på när jag startade spelet. Ända är väl att den blir rätt varm så man vill inte sitta med den i knät helst för då minimerar man nog chansen till barn i framtiden
Ljudet var och är en av dom anledningara till att jag skaffade denna laptop framför Asus och jag ångrar mig inte en sekund där. Satan vilket bra ljud det är för att vara laptop. Har alltid varit kräsen på den punkten och har aldrig kunnat använda mig av dom inbyggda orginal högtalarna i någon laptop jag ägt tidigare till spel och film men i denna är det en fröjd för öronen. Kanske inte är 10 av 10 ljud men lätt en 8 på en 10 gradig skala. Och då om man jämför med kompisens Asus så hamnar den max på 3 av 10.

Nu är det inte samma modell vi pratar om men ljudet är ju det samma i båda. Men anledningen till att jag skriver här är en liten detaljs som jag hakat upp mig på. Tangentbordet är bra i dom flesta lägen och skön layout helt klart men jag tycker det har lite dålig respons. Ville mest höra om någon mer har upplevt samma sak med sina 7 serier och Steelseries tangentbord? Framförallt har jag upplevt att space/mellanslagstangenten inte riktigt reagerar längst ut i kanterna om man inte slår den lite hårdare vilket resulterar i ett missat mellanrum ibland. Även den vänstar CTRL knappen har jag upplevt problem med då det flertalet gånger har blivit missar i kopiering med CTRL + C/V
Är det någon som har liknande problem så vore det roligt att höra eller om man skall orka sig till att lämna in den. Kanske bara är en vanesak också men men

Bra liten recension, håller helt med dig .. i gamingmodellerna har ASUS inget att säga till om på ljudfronten i dagsläget

Tangentbordet lät ju inget vidare.. kanske måndagsex?

Visa signatur

Citera för svar
Det är aldrig för sent att ge upp!