Tele2 Netgear Gateway lägger av när jag loggar in på MSN

Permalänk

Tele2 Netgear Gateway lägger av när jag loggar in på MSN

Tjena, har ett problem som jag hoppas någon kan hjälpa till med. Jag har bredband via TV-jacket från Tele2, 25 Mbit. Fungerar bra förutom att jag haft en del krångel med att internet lägger av då och då. Det har skett relativt slumpmässigt, men ökat det senaste. Har hållit på med att resetta modem, starta om gatewayen (nån sån där okänd jäkla sak som inte går att googla på, Netgear EVG2000 står det på den, fast det är brandat med Tele2 såklart) och hålla på utan att det slutat bråka. Idag kom jag hem från skolan och startade min laptop, som automatiskt loggade in på Live Messenger. Satt där en stund, sen stängde jag av och satte mig vid min stationära. När MSN kom igång på den så slutade internet fungera. Då började jag koppla ur både modem och gateway och väntade en stund innan jag kopplade in och startade om dem. Sedan fungerade det, tills jag loggade in på MSN såklart.

Testade att installera om MSN, men det hjälpte inte direkt. Nu vågar jag inte ens gå in där för jag är så trött, men jag vill kunna vara på MSN utan att internet lägger av på alla fronter. Ringde till Tele2 och de ville veta vilka lampor som blinkade när uppkopplingen dog. Vad jag märkt så skedde ingenting med modemet, och ibland lyser allt på gatewayen trots att den inte fungerar. Jag kan inte komma åt den på 192.168.0.1 och hela nätverket är alltså dött, min PS3 får inte heller kontakt. Jag har ju kunnat sitta på MSN hur mycket som helst, men sedan idag går det alltså inte alls.

Vet någon vad som kan vara fel? Be gärna om mer info. Tele2 känns inte så hjälpsamt, eftersom jag satt i telefonkö i 20 minuter och sedan sa de bara att jag skulle kolla vilka lampor som lyser och sen återkomma. Jo tack.

Permalänk
Medlem

Hej,

Jag fick också en sådan av Tele2 idag, EVG200.

Den har redan 1 gång(eller två) slutat fungera och alla lampor lyser som om den ska fungera..

Det har nog inget med messenger att göra. Den är bara skit som allt annat som tele2 skickar hem till kunderna.

Man får vad man betalar för, är det inte det man brukar säga?

Permalänk
Medlem

Pratade med tele2 idag... Fan va dumma de är på teknisk support...

Han undrade om routern delade EL med någon annan utrustning... Och bad mig testa att koppa in den där det inte finns så mycket elektroniska produkter inkopplade... I dagens hem? Finns ju EL produkter inkopplade överallt!

Vilka nötter.

Har haft 2 andra Netgear routers som har legat på samma plats tidigare utan att de har fått störningar från de elektriska produkterna i dess närhet.

Permalänk
Medlem

Herregud, hur kan det ha med MSN att göra?
Den kan sluta fungera även när datorn inte är igång. Det går att logga in på Messenger! Den slutar fungera efter att den har varit på ett tag.
Jag tror absolut att det inte har med messenger att göra.

Dessutom hur kan de skicka ut en router när det enda jag vill ha är VoIP? Jag testade att koppla denna router bakom min gamla router så att internet inte ska behöva dö varje gång min "VoIP-adapter" dör. Men nej det vill inte fungera. De borde åtminstone skicka anvisningar på vilka portar som ska öppnas mot "VoIP-adaptern" för att den ska fungera bakom en router.
För många är det även ett faktum om man har internet från t.ex. comhem eller annat så har man ett modem med inbyggd router. Då blir det ju problem om man inte kan ha den Placerad bakom en router.

Nu ska jag ringa tele2 för att få reda på vilka portar jag måste öppna för att VoIP ska fungera om Tele2 routern står bakom min router. Säger dem DMZ eller inte vet så kommer jag explodera!

Permalänk
Medlem

Den informationen jag fick var att det är ett udda problem att den bara hänger sig.

Sen fick jag information över vilka portar jag måste vidarebefordra för att routern ska fungera bakom en annan router

53
123
1024-1036
3478,3479
5060,5061
10000-10007

TCP ska det vara, men han sa att jag ska köra både TCP & UDP för säkerhets skull.

Permalänk
Medlem

Jag är glad att det fungerar för dig.
Jag skulle också vara väldigt nöjd med produkten om den fungerade utan att behöva starta om den si sådär var 3-6e timma. Då skulle jag faktisk kunna ha den som router hemma. Men så är inte fallet. Internet är viktigare för mig än telefoni.

Så nu ligger den bakom min egen router. Jag har slagit på DMZ. Jag ringer hem från min mobil så får jag "Det finns ingen abonnent på detta nummer", schysst eller hur? Att DMZ inte fungerar kan ha med att tele2 routern inte gillar att ha ett privat nät som WAN-IP. Så det betyder för att få telefonin att fungera "periodvis" så vill de att vår internet hemma ska fungera lika ofta. Inte OK!

Snälla förklara för mig hur detta är en bra tjänst/produkt? Om jag vore tele2 så skulle jag slopat kostnaderna, vidarebefordrat numret till min mobil under tiden tills problemet är löst och sedan erbjudit kompensation för all huvudvärk. Då skulle jag tycka att tele2 har godkänd service. Att telefonin hemma inte fungerar bidrar till ökade mobilkostnader för familjen samt att det bidrar till ökade kostnader för de som ringer till oss.

Vi har 4 st tele2 abonnemang i hushållet och 2 i familjeföretaget. Nu så ska vi börja kolla på andra alternativ eftersom det har varit för mycket problem med tele2 och deras service uppfyller inte vår nöjdhet. Det enda som är bra med tele2 är priset. Inget annat.

Nu måste jag ringa tele2 igen, be dem vidarebefordra numret och hälsa dem att DMZ inte fungerade. Förstås måste de "hitta" det privata abonnemanget för att inte felanmäla företagsabonnemanget i sitt system först. Vilket verkar krångligt för vissa på tele2 teknisk support.

*SUCK*

//"Trött och frustrerad" Raboo

Permalänk

Oj, jag trodde inte någon skulle svara här, jag trodde jag var ensam om problemet. Hoppas det är som du säger att det är en uppdatering på väg, annars vet jag inte vad jag gör. Jag är helt säker på att det är MSN, för jag kan göra allt utom just logga in på MSN utan problem. Så fort jag loggar in på MSN slocknar gatewayen. Det kan ta 2 sekunder, det kan ta 10 minuter, det kan ta en timma, men förr eller senare händer det. Börjar det krångla en gång så fortsätter det krångla hela dagen i princip.

Permalänk
Medlem

Hur vet du att det är MSN om det tar en timma? Jag har iofs msn på autostart/autoinloggning.

När jag ringde så vart det inga uppdateringar på väg eller liknande.. och jag har pratat med support ca 4-6 gånger angående det här problemet. En av dem sa till och med att det är ett ovanligt problem. Och de skulle skicka en ny router till mig.. Men jag väntar fortfarande..

Permalänk

För så fort jag startat om gatewayen och msn loggat in så dör den igen. Om jag avslutar MSN innan jag loggats in så har jag uppkoppling problemfritt.

Permalänk
Medlem

Jag vet inte om du har märkt det, men nu är "början av nästa vecka" slut
Du har inga positiva besked?

Permalänk
Medlem

Okej, jag får väl hoppa in i denna tråd oxo.

Till och börja med, så har iallafall jag fått uppdateringen i början av denna vecka, hade från början V2.2.0.15_2.2.15 och nu så står det V2.2.0.16_2.2.16 när jag loggar in på routern/ATA'n.

Har oxo STORA problem med denna box, har varit i kontakt med supporten ett antal gånger nu och även talat med en tekniker som hålller på att kolla på mitt problem.

Fick oxo problem att bara routern la av när jag höll på att öppna portar i den. Trodde först att det var nått fel på min lina, för det hjälpte inte ens att koppla ur routern och ansluta linan direkt till min dator.
... på nått sätt slogs min uppkoppling ut, fick vänta en stund innan den funka igen, MEN routern ville inte vara med längre. När man anslöt den så såg det ut som den startade upp normalt, men efter några sekunder lös det en massa rött på lamporna och den startade om, bara för att åter göra samma sak. Den hamnade i en evighetsloop.
Det enda som gick att göra var att resetta skiten tillbax till fabriksläget och allt va frid o fröjd..

Började om från början igen och efter ha lagt in ca 14 "services" och börja lägga till dom i firewallen så tvärnitar den igen.... Samma sak, bootar ok för några sek sedan rött och omstart. Resett igen.

Labbade en hel del med den och det verkar inte som om det bara blir problem när man öppnar portar utan samma sak händer när man lagt till för mycket info i den. Det kan vara dyndns, statiskt satta ip nummer mm... och även vad jag tror är vad som händer med MSN, uPNP info som läggs till.
För mycket info=krasch!!!
Trodde först att jag hadde fått ett måndags ex, så efter mycket tjöt och tekniker som labbat i över 2 veckor, skickade de ut ett nytt exemplar till mig. Gissa vad som händer när jag börja lägga till info!!!
Samma skit, den lägger sig på rygg precis som den första jag hade.

Annan info som kan vara intressant att veta!!! Den MÅSTE sitta först på linan för den kräver ett Publikt IP, supporten hade noll koll på detta från början, och sa att det gick bra att sätta boxen efter en annan router. Detta var helt fel, och frågar man dom nu så får du infon ovan, måste sitta först...

Skulle vara kul om någon annan skulle kunna offra lite tid på att försöka krascha Gateway'n så vi får lite fart på Tele2/Netgear... Är lite handikappad nu när jag inte kan öppna portar som jag vill.

/Jonas

Permalänk

Ett annat problem jag har haft är att jag återställde till fabriksinställningar, och då försvann mina custom services. Dock försvann de inte helt, jag kan bara inte se/använda dem. När jag försöker lägga till dem igen så agerar den som om jag försöker lägga till en service som redan finns och skickar tillbaka mig till custom services-sidan. Jag kan däremot inte välja mina gamla services när jag vill öppna portar, någon som vet vad jag kan göra?

Permalänk
Medlem

Hur många av er har fortfarande problem med att den hänger sig lite random?

Permalänk

mmm login problem

tja undrar bara en sak hur fåglarna ställer man in denna dosa så att man kan komma åt routern ifrån ett annat nät en ens eget om man vill kunna ha kolla på routern ifrån grannen eller man behöver hjälp av nån hur fjärr styr man den den har samma system som neatgear vnr 3500 i utseende i program varan förutom att det står tele 2 och fattas funktionen remote mangenger

Permalänk

Samma Här.

Har samma problem som övriga och kan bara hålla med om problemen började på allvar när nya messenger installerades. Har som alla andra talat med tele2 och det enda stjärnorna? i supporten kan komma med är att " har du provat att reseta den" vilka nollor.... ingen som har några lösningar i sikte.
Det sjuka med IP-telefonin är att det går att ringa ut men inte till hem telefonen.
Några bra ideer?

Permalänk
Medlem

Det enda jag kan komma på är att byta ip-telefoni

Permalänk

igen....

Har nu än en gång talar med den "underbara" supporten på tele2...
Än än gång blir man mött av dessa härliga 10 minuters telefonköer samt underbara utfrågningar.

Kontentan: Ny router skickas till mig på Måndag, detta felet med messenger skulle varit fixat
i den senaste firmwaren .16 så det måste vara hårdvarufel.

Detta är absolut sista chansen för tele 2 att korrigera alla fel, efter det blir det
byte till den loka leverantören.

Tycker fortfarande att det e märkligt att det går att ringa ut men inte hit...

Any Comments?

Finns det någon leverantör där man köper själva VOIP adressen och kan stå för
själva hårdvaran själv?

Permalänk
Medlem

Brideman, jag har två EVG200 och ingen av dem kändes som om det var MSN som var problemet. Utan att den helt enkelt hänger sig med jämna mellanrum. Faktum är att tele2 inte vet vad problemet är och kan därför inte lösa det.
Det vore enkelt om man kunde peka på vad som orsakar problemet men så är det inte. Och ett stort problem är att man kommer väll till ett callcenter och inte tele2 när man ringer. De sitter där med sin felsökningsfusklapp, det är lite halvt omöjligt att faktiskt få någon som följer upp ärendet om du inte har tur. Du måste hela tiden följa upp med tele2.

Det finns väll säkert massor med routrar med inbyggd voip stöd. Sen finns det säkert några VOIP-boxar som går att köpa separat..

Permalänk

Jo..Vet

Jo jag vet att det inte alltid är dom skarpaste som sitter och hanterar alla inkommande samtal,
samtidigt kan man ju tycka att den utrustning som man skickar ut till sina kunder borde vara så pass utprovad innan man skickar ut den att den inte borde få hända.
Snart känns det som om man har gått igenom alla tänkbara fabrikat.

Ja, nästa vecka lär man se var det slutar......

To Be Continiued.....

Permalänk
Avstängd
Skrivet av bridgeman:

Jo jag vet att det inte alltid är dom skarpaste som sitter och hanterar alla inkommande samtal,
samtidigt kan man ju tycka att den utrustning som man skickar ut till sina kunder borde vara så pass utprovad innan man skickar ut den att den inte borde få hända.
Snart känns det som om man har gått igenom alla tänkbara fabrikat.

Ja, nästa vecka lär man se var det slutar......

To Be Continiued.....

Tja Tele2-ponkis.:P (Ni är ju nästan gifta:D). Hur gick det med den här router/MSN-saken?:)

Visa signatur

Here at Sweclockers we are all colleagues with each other! Those of us who just love Apple, we go beyond the: "We are all colleagues with each other"-talk! We ARE The iFamily!(F) Because we iTalk Apple! Simple as that! I am a proud member of The iFamily!<3
R.I.P. Steve Jobs!<3 See you in the iCloud!(F) I feel iSad...:'(
iFamily Sweden!

Permalänk

Har också strul med denna routern, kan ringa ut med min voip, men inte ta emot samtal.
Men har inte hunnit ringa tele2 ännu och snacka med kundtjänst.

Passar på att låna tråden lite då jag har några frågor:
Vad har ni för hastigheter på LAN genom era EVG2000?
Flyttar filer från min stationära burk med gbit kort, till en extern hårddisk inkopplad på routerns usb-uttag, men når maxfarter runt 3-4 MB/s.
Känns väl ganska snålt? (enkelt räknat 30-40mbit/s?)
Eller är det USB anslutningen som drar ner hastigheten?
Min burk är AMD X2 5200 med 4Gb ram och den externa hddn är en WD 1Tb.
Använder förvisso CAT5e kablar, men de ska väl klara upp till 1gbit?

Tacksam för idéer

Permalänk
Medlem
Skrivet av fanatic1982:

Har också strul med denna routern, kan ringa ut med min voip, men inte ta emot samtal.
Men har inte hunnit ringa tele2 ännu och snacka med kundtjänst.

Passar på att låna tråden lite då jag har några frågor:
Vad har ni för hastigheter på LAN genom era EVG2000?
Flyttar filer från min stationära burk med gbit kort, till en extern hårddisk inkopplad på routerns usb-uttag, men når maxfarter runt 3-4 MB/s.
Känns väl ganska snålt? (enkelt räknat 30-40mbit/s?)
Eller är det USB anslutningen som drar ner hastigheten?
Min burk är AMD X2 5200 med 4Gb ram och den externa hddn är en WD 1Tb.
Använder förvisso CAT5e kablar, men de ska väl klara upp till 1gbit?

Tacksam för idéer

Har själv samma modem (LAN + Ip-tel) och haft en hel del problem med både bredbandet och telefonin. Enligt kundtjänst skall det komma en ny uppdatering som löser telefonidelen vecka 3 2011.

Permalänk
Medlem

Väcker den här tråden till liv igen då jag nyligen fått byta från en vood 322 till den nyare netgear varianten pga att den helt slutade fungera. Kan man göra om denna till en switch som den andra? Går ju knappt att ställa in någonting alls i den här?!

Permalänk
Medlem
Skrivet av wRRM:

Väcker den här tråden till liv igen då jag nyligen fått byta från en vood 322 till den nyare netgear varianten pga att den helt slutade fungera. Kan man göra om denna till en switch som den andra? Går ju knappt att ställa in någonting alls i den här?!

Hade samma situation här. Men man kan stänga av NAT men jag får det inte till att funka. Vet inte exakt hur man gör heller fältet där man gör det är inte alltid synligt. Men om man under Basic settings ändrar från static IP till dynamic trycker Apply så kommer ett nytt fält upp där man kan välja NAT enable eller disable. Detta funkar oftast men inte alltid

Dessvärre verkar inte VOIP funka om man gör så här, men testa gärna!

Permalänk

Alla ni som har problem med gateway EVG2000 Tele2, gör så här:

1. Se till så ni har en publik IP-adress in. (ej 192.168.xxx.xxx)

2. EVG 2000 blir överhettat och bryter x antal gånger per dag. Hopplöst. Lös detta genom att avlägsna ena plasthöljet så att kylflänsen får fri luttgenomströmning och lägg det ner.En nödlösning kanske men det fungerar. Borde varit en fläkt på denna Gateway.

Jag gjorde så och nu fungerar det klockrent. Har hållt på i länge med olika telefonidoser med IP telefoni och antingen är det dåligt ljud eller så fungerar det bara åt ena hållet osv. ständiga problem.
Nu är det första gången det fungerar 100 %.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Skalman49:

2. EVG 2000 blir överhettat och bryter x antal gånger per dag. Hopplöst. Lös detta genom att avlägsna ena plasthöljet så att kylflänsen får fri luttgenomströmning och lägg det ner.En nödlösning kanske men det fungerar. Borde varit en fläkt på denna Gateway.

Har du något bra tips på hur man får av plasthöljet utan för mycket våld?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Intenso:

Har du något bra tips på hur man får av plasthöljet utan för mycket våld?

6 skruvar, 4 st under gummipluggarna. Ska också testa ta bort höljet då tele2 började tjata om att min router inte fick stå i min undercentral där telejack 1 sitter...

Min strular hela tiden trots senaste firmware .30...

Permalänk

Netgear EVG 2000

1. Denna router måste ha en publik IP-adress (ej 192.168.xxx.xxx) Du kan brygga modemet om det är dhcp på det.
2. Uppdatera firmware på modemet.
3. Koppla nätström till ett jordat uttag. Har du flera datorer bör det vara samma jord (grupp). Ej jorda i elementet.

Trodde tidigare att det var överhettning av routern, men det visade sig att kylning inte behövdes när dessa 3 faktorer uppfylldes. Att plocka av plasthöljet blev bättre men bara tillfälligt. Tror att jordade strömuttag är viktigt.

Har hållt på i evighet att försöka få ett problemfritt ip-telefoni i nätverket men det har alltid varit något som strulat.

Har kört i en vecka nu utan minsta avbrott. Fan va skönt.

Permalänk

Senaste infon ifrån tele2 då samtliga problem denna produkt kvarstår är att nästa "fungerande" uppdatering skall komma 2012-01-10. Nu blir det byte till phonzo istället. Hur fan resonerar tele 2 när man medelar att din telefoni inte kommer att fungera på 6 månader..... Skandal. Efter 10 år som kund så är det tack och adjö...

Permalänk
Medlem

Bridgeman, exakt vilka problem är det du har? Och hur har du kopplat?

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”