Det senaste året har Samsung mötts av kritik över att bilder tagna på månen via den så kallade "space zoom"-inställningen anklagats för att vara falska. Kritken har nyligen stärkts av uppgifter att AI-verktyg används för att justera varje bild som tas med ny Samsungtelefoner.

Nu har Samsungs Electronics vice vd Patrick Chomet gett sina tankar kring vad som utgör en riktig bild. Eller snarare, att riktiga bilder inte finns.

Du kan försöka definiera en bild med att säga 'jag tog den bilden', men om du använde AI för att optimera skärpan, autofokuset eller själva scenen - är den riktig? Eller är det bara filter? Det finns inga riktiga bilder. Punkt slut. – Patrick Chomet

Företagsledaren menar att när du använder sensorer för att fånga en bild reproducerar du vad du ser snarare och därmed är ingen bild en riktig avspegling på verkligheten.

måne.jpeg

Det var en användare på Reddit som lyfte hur månbilder såg annorlunda ut vid tagning och i efterhand.

Samsung har länge uttryckt sin stolthet över sina mobilkamerors förmåga att ta detaljerade bilder på månen via space zoom. Kritikerna menar på att space zoom-funktionen - och nu även AI-verktygen - lägger på filter efter fotot är taget som sedan gör den ursprungligt suddiga bilden mer detaljerad.