I samband med utrullningen av FSR 3 anlände även AMD:s funktion "Anti-Lag+", som snarlikt Nvidias Reflex ska hålla latenser i schack för en bättre spelupplevelse. När funktionen aktiverades till Valves nya titel Counter-Strike 2 gick det däremot snett och nu meddelar AMD att de drar tillbaka Anti-Lag+ helt.

Valve varnar CS2-spelare för AMD Anti-Lag+

Med bolagets senaste grafikdrivrutin inaktiveras Anti-Lag+ för samtliga spel, efter missödet med Counter-Strike 2. Där utlöser AMD:s funktion Valves antifusksystem, vilket i sin tur resulterade i att flera spelare permanent portades från spelet. AMD rekommenderar samtliga användare att uppdatera till de nya drivrutinerna tillsvidare.

I drivrutinens tillhörande patch notes uppmärksammar AMD problemet och meddelar att de aktivt arbetar med spelutvecklare för att åtgärda det, samt återställa de konton som spärrats till följd av att spelare aktiverat Anti-Lag+. Liknande löften finns sedan tidigare från Valve, som i en egen varning meddelade att de inväntade uppdatering från AMD innan de kunde undersöka felaktigt bannade användare.