De flesta är nog bekanta med uttrycket "smaken är som baken, delad". Det är något som i högsta grad går att applicera på musik, eftersom vad som låter bra eller inte i många fall är en mycket subjektiv sak. I hur hög grad det gäller inte bara vad som spelas, utan hur det spelas, tvista de lärde om.

Åsikterna går isär lite extra vad gäller digitalt ljud och huruvida det går att förbättra ettorna och nollorna när de färdas genom diverse kablage. Det har bland annat gett upphov till ljudförbättrande SSD-enheter och nätverksutrustning för tusentals kronor. Nu bidrar japanska Ifi-audio med en till produkt hemmahörande i den senare kategorin, med adaptern LAN Isilencer.

Lan Isilincer.jpg

Adaptern fungerar lyckligtvis åt båda håll.

Enligt produktsidan ska den lilla dongeln "tysta nätverket" genom att göra sig av med eventuella digitala signalstörningar som riskerar påverka ljud och ljudkvalitet negativt. För ultimat ljudupplevelse rekommenderas att ansluta Isilincer till exempelvis router, nätverksswitch eller direkt i väggen. Fördelar inkluderar "zero jitter memory buffer" och galvanisk isolering.

Det senare innebär att kretsar isoleras på ett vis som förhindrar att ström passerar mellan dem och är inte en ovanlig teknik i sig, men om och i sådant fall vilka stora fördelar det har för ljudutrustning är inte lika uppenbart. Enligt Ifi-audio ska det minska störning till följd av olika elektrisk potential, men några konkreta bevis eller tydligare förklaring ser ut att saknas.

Med det sagt är de påstådda fördelarna inte riktigt lika fantasifulla som andra tillbehör på marknaden. I relation till Audioquest nya nätverkskabel som dök upp tidigare i mars är adaptern till och med billig – endast motsvarande drygt 1 500 kronor. Med det följer dock utmaningen att klicka hem produkten, eftersom den för närvarande ser ut att vara exklusiv för japanska marknaden.

Källa: Tom's Hardware

Är du också trött på nätverkets ändlösa tjatter?