Med Playstation 5 är lagringen mångdubbelt snabbare än tidigare generationer, vilket dels öppnar för ny spelmekanik, dels kapar laddtider med besked. Mängden inbyggd lagring är dock endast 825 GB och moderna spel tuggar i sig en hel del, men konsolen kan tursamt nog uppgraderas med snabb lagring. Seagates rappa Firecuda 530 är ett sådant exempel, med läs- och skrivhastigheter om 7 300 respektive 6 900 MB/s.

För att uppmärksamma Firecuda 530 och slå hål på myten att det är knepigt att uppgradera lagringen står Seagate för veckans fråga, som handlar om just uppgradering av lagringsutrymme hos spelkonsoler.

Sponsormeddelande

I videon ovan guidar Seagate genom processen att installera mer lagringsutrymme i Playstation 5, ett ingrepp som inte är särskilt knepigt. För den som behöver mer utrymme för spelen finns Firecuda 530 att köpa hos Inet, med kapacitet från 500 GB upp till rejäla 4 TB.

Seagate.jpg

Sponsras av Seagate
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Seagate. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.