I och med lanseringen av Windows 10 för två år sedan introducerade Microsoft stöd för grafikgränssnittet DirectX 12. En av de stora fördelarna jämfört med tidigare versioner är bättre möjligheter för utvecklare att utnyttja fler processorkärnor för att rita upp grafik, något som ska leda till bättre prestanda.

För Nvidia-användare har stödet för DirectX 12 varit begränsat till användare med grafikkort ur 600-serien eller nyare. Nvidia har tidigare utlovat stöd för detta även på äldre grafikkort, något som nu implementeras i och med drivrutin version 384.76. Ändringen upptäcktes av användare på Guru3D:s forum och innefattar stöd för Fermi-baserade grafikkort i GTX 400- och 500-serien.

Ytterligare en ändring som inte dokumenterats av Nvidia själva är möjligheten att strömma material från Netflix i upplösningen 4K UHD utan en processor ur Intels Kaby Lake-familj. Detta har tidigare varit begränsat till testversioner av Windows, men användare uppger nu att detta fungerar med Windows 10 Creators Update och ett grafikkort i GTX 1000-serien samt en HDCP 2.2-kompatbiel skärm.