Sammanfattning

Polska Dream Machines är relativt okända i dagens djungel av olika spelinriktade pekdon och kringutrustning. DM1 Pro S är bolagets andra spelmus, där skillnaden från den första enbart är en uppgraderad sensor.

Dream_machine-6.jpg

Dream Machines DM1 Pro S finns i två utföranden, en högblank samt en matt version där den förstnämnda är vad redaktionen tagit del av. Subjektivt är blank textur ingen favorit, då den kan bli väldigt kladdig efter en längre spelstunder men ger också ökad greppnivå. Detta handlar självklart om egna preferenser och det är trevligt att se fler alternativ på materialen.

När det kommer till prestandan finns det inga direkta nackdelar att peka på. Pixart PMW 3360 är som tidigare visat en fullt kompetent sensor med gott om prestanda. Även latensen ligger på en bra nivå, runt 3,8 millisekunder bakom snabbaste i testlabbet, och är då före populära spelmöss som Zowie EC1-A, Steelseries Rival och senaste Razer Deathadder Elite.

Bolaget kör på samma taktik som Zowie med deras möss, nämligen helt utan mjukvara och att allt ska fungera direkt ur kartong. Undertecknad uppskattar någon form av mjukvara, men anser också att det bör vara möjligt att spara inställningarna i pekdonets interna minne. Lyckligtvis finns det en del DPI-inställningar att välja på, men belysning går varken att ändra eller stänga av.

Sammanfattningsvis överraskar Dream Machines med DM1 Pro S. Bolaget har tagit formen från Steelseries Sensei och petat in högpresterande komponenter till ett konkurrenskraftigt pris, runt 600 kronor, som i skrivandets stund är det lägsta med Pixart PMW 3360 under huven. Dream Machines DM1 Pro S bör definitivt finnas på listan bland kandidater vid nästa inköp av spelmus.

Dream Machines DM1 Pro S imponerar med god komfort och bra prestanda till ett konkurrenskraftigt pris

Fördelar

  • Bra prestanda

  • Ergonomisk form

  • Bra byggkvalitet

  • Kort Lift-off

  • Konkurrenskraftigt pris

Nackdelar

  • Saknar mjukvara för egna DPI-inställningar

  • Belysningen går inte att stänga av eller justera

  • Något styv kabel

Cirkapris vid publicering: 599 kronor (Max Gaming)