I oktober förra året tillkännagav Microsoft att nästa stora uppdatering till Windows 10 får namnet Creators Update, där fokus ligger på 3D-verktyg och kreativt skapande. Som en del av detta samarbetar de också tillsammans med flera datortillverkare, bland annat Lenovo, som lanserar egna VR-headset för Microsofts Windows Holographic-plattform.

Microsoft själva har ännu inte tillkännagett något lanseringsdatum utöver "tidigt 2017", men nu rapporterar sajten MSPoweruser att uppdateringen var tänkt att lanseras i mars men har nu skjutits fram till april månad. Detta bekräftas enligt dem av att versionsnumret blir 1704, där de två första representerar året medan efterföljande två står för månad.

Enligt MSPowerusers källor arbetar Microsoft just nu med att färdigställa de nya funktionerna för uppdateringen, något som ska vara klart i slutet av januari. Detta innefattar bland annat Windows Holographic-plattformen, men även andra funktioner såsom en uppdaterad version av Paint med stöd för 3D-objekt.

Planeringen för nästa uppdateringen sägs också redan ha börjat, vilken även den väntas komma med en rad nya funktioner såsom ett förbättrat grafiskt gränssnitt i Windows. Denna uppdateringen går under kodnamnet Redstone 3 och planeras släppas innan året är slut.