Microsofts ritprogram Paint har funnits med i företagets operativsystem sedan Windows 1.0 släpptes för nästan 30 år sedan. I takt med att operativsystemen blivit mer avancerade har även Paint uppdaterats med nya funktioner och nu gör Microsoft den största omarbetningen av programmet hittills.

Videoklipp som visar den uppdaterade versionen hittade ut tidigare i oktober och nu har The Verge testat en tidig version av den. Programmet är en Universal Windows Platform-applikation (UWP) och kommer med många nya funktioner samt ett mer modernt gränssnitt.

En av de nya funktionerna som visas upp i videoklippet är möjligheten att lägga till 3D-objekt i bilder. Det finns också en community-del där användarna kan ladda ned objekt som skapats av andra. I den tidiga version The Verge testar är denna dock låst till Microsoft-anställda.

Exakt när den nya versionen av Paint släpps är ännu inte känt, men Microsoft har nyligen bekräftat att de håller ett pressevenemang den 26 oktober. Troligen avtäcks programmet officiellt under det eventet, tillsammans med nya produkter i Surface-familjen.