Från något av en retrodoftande nischprodukt till guldstandarden i gamingvärlden. Mekaniska tangentbord finns numera i alla former och allra populärast är tyska Cherrys brytare i MX-serien. Nu introducerar Corsair en ny modell, där tyngdpunkten inte hamnar på typen av brytare utan på ett avancerat system för iögonfallande ljuseffekter.

Det nya tangentbordet heter Corsair Gaming Strafe och är i själva verket en nedbantad version av den färgglada Corsair Gaming K70 RGB. Här handlar det däremot inte om RGB-belysning utan olika nyanser av rött, dock fortfarande med möjligheten att programmera lysdioderna och skapa egna ljuseffekter.

Till skillnad från den det RGB-belysta syskonet pryds inte nykomlingen av borstad aluminium utan av mattsvart plats. Samtidigt väljer Corsair att placera brytarna, Cherry MX Red alternativt Brown, inuti en ram av stål, vilket tar vikten till bastanta 1 272 gram.

Det kombineras med finesser som inbyggt minne och USB-anslutning. På tangentbordets ovansida finns även en extra USB-kontakt, som gör det möjligt att exempelvis ansluta en mus via en och samma kabel med så kallad pass-through.

Corsair Strafe ska finnas hos svenska återförsäljare i juli. Det rekommenderade priset uppgår till 109,99 dollar, motsvarande cirka 1 150 kronor inklusive moms.

► Läs alla artiklar från #computex-2015