#datorbyggarguide

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

23

Datorbyggarguide: Strömkontakten 12VHPWR till grafikkort

I det här avsnittet går vi igenom kontakten 12VHPWR som används för att strömmata Nvidias grafikkort i Geforce RTX 4000-serien.

6

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i AMD:s sockel AM5

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en AMD Ryzen-processor på ett moderkort med sockeln AM5.

19

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i Intels sockel LGA 1700

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar Intels tolfte, trettonde och fjortonde generations Core-processorer på ett moderkort med sockeln LGA 1700.

Sponsras av Webhallen
19

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i AMD:s sockel TR4

Metoden att installera AMD:s värstingprocessorer Threadripper skiljer sig en hel del från andra modeller. SweClockers datorbyggarguide går igenom monteringsprocessen, från början till slut!

Sponsras av Webhallen
60

SweClockers Datorbyggarguide

Sugen på att bygga din egen dator men osäker kring hur det går till? I SweClockers Datorbyggarguide går vi igenom detta i en lättsam och pedagogisk videoserie.

Sponsras av Webhallen
2

Datorbyggarguide: Hur man installerar ett grafikkort

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar ett grafikkort i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablar för extra strömförsörjning till detta.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar ett nätaggregat

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar ett nätaggregat enligt formfaktorn ATX i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablarna från detta.

Sponsras av Webhallen
8

Datorbyggarguide: Hur man installerar en M.2 SSD-enhet

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en lagringsenhet enligt formfaktorn M.2 på ett moderkort. Guiden täcker såväl SATA- som NVME PCI Express-baserade modeller.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar en hårddisk och en SSD-enhet

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar en 3,5-tums hårddisk och en 2,5-tums SSD-enhet i ett datorchassi samt hur man kopplar in kablar till dessa.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar ett moderkort

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar ett moderkort i ett datorchassi enligt formfaktorn ATX samt hur man kopplar in kablarna till detta.

Sponsras av Webhallen
1

Datorbyggarguide: Hur man installerar RAM-minne

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar primärminne av DDR4-typ på ett moderkort. Guiden är även relevant för äldre minnestyper som DDR3 och DDR2.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processorkylare på Intels sockel LGA 1151

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar Intels referenskylare samt eftermarknadskylaren Noctua NH-U12S på ett moderkort med sockeln LGA 1151.

Sponsras av Webhallen
12

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processorkylare på AMD:s sockel AM4

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar AMD:s referenskylare Wraith Max och Wraith Spire samt eftermarknadskylaren Noctua NH-U12S på ett moderkort med sockeln AM4.

Sponsras av Webhallen
1

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i Intels sockel LGA 2011-3

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar processorer ur Intels Broadwell-E och Haswell-E-familjer på ett moderkort med sockeln LGA 2011-3. Guiden är även relevant för LGA 2066.

Sponsras av Webhallen
0

Datorbyggarguide: Hur man installerar en processor i Intels sockel LGA 1151

I detta avsnitt går vi igenom hur man monterar Intels sjunde generations Core-processorer på ett moderkort med sockeln LGA 1151. Guiden är även relevant för äldre processorer på samma sockel.