#chrome

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

69

Google sägs samla in data även när inkognitoläget är aktiverat

Google stäms på 50 miljarder kronor och anklagas för att spara information om vad användare gör i webbläsaren Chromes inkognitoläge.

313

Veckans fråga: Vilken webbläsare använder du?

Med Microsofts byte till Chromium i Edge handlar veckans fråga om vilken webbläsare SweClockers medlemmar använder.

25

Kortare laddningstider och förbättrad säkerhet med HTTP/3

Protokollet HTTP är en av nyckelkomponenterna bakom internet. Version tre ger ökad säkerhet och kortare laddningstider och får stöd av allt fler webbläsare till hösten.

24

Säkerhetsrapport avslöjar dataläckor hos webbläsartillägg

Svenska Dagens Nyheter rapporterar att tillägg i webbläsarna Chrome och Firefox läckt information om användare i flera månaders tid.

25

Microsoft släpper betaversion av Chromium-baserade webbläsaren Edge

En betaversion av Microsofts Chromium-webbläsare Edge finns nu tillgänglig för Mac OS och Windows. Enligt Microsoft är denna redo för skarp användning.

7

Molnet och utökad Edge Chromium i fokus under Microsoft Build 2019

Microsofts stora utvecklarmässa är igång och i fokus står bland annat utökade molntjänster, AI-agenter och utökningar av webbläsaren Edge Chromium.

29

Google släpper webbläsartillägg som varnar för läckta lösenord

För att hjälpa användare skydda sig på webben släpper Google ett tillägg till Chrome, som varnar om användarnamn och lösenord finns i en databas med läckta uppgifter.

69

Microsoft omfamnar Chromium med Edge

Rykten blir till verklighet när Microsoft bekräftar att webbläsaren Edge i nuvarande skepnad nått vägs ände och i början av år 2019 återföds med Chromium.

79

Microsoft arbetar på Chromium-baserad webbläsare för att ersätta Edge

Nya uppgifter talar för att Microsoft är på väg att överge Edge till fördel för en ny webbläsare, vilken baseras på samma grund som Google Chrome.

46

Senaste versionen av Chrome stämplar nu alla sajter utan HTTPS som osäkra

Google sätter ner foten och straffar sajter som ännu inte är säkrade via HTTPS, och undersökningar visar att detta fortfarande är en vanlig brist.

38

Chrome använder mer minne efter åtgärder mot Spectre

Efter att Google implementerat åtgärder för den ökända säkerhetsbristen Spectre ökar nu minnesanvändningen med drygt tio procent i webbläsaren Chrome.

17

Google slutar markera HTTPS-baserade webbplatser som säkra i Chrome 69

I takt med att HTTPS blivit allt vanligare på webben meddelar Google att de nu ska normalisera protokollet genom att ta bort den traditionella säkerhetsmarkeringen i sökfältet.

44

Miljontals användare drabbade av skadliga annonsblockerare

Många av tilläggen för annonsblockering i Google Chrome innehåller skadlig kod som kan styra webbläsaren. Detta visar en ny undersökning gjord av Adguard Research.

30

Google Chrome börjar blockera automatiskt uppspelande videoklipp

Google uppdaterar nu sin webbläsare till version 66, vilken bland annat kommer med blockering av automatiskt uppspelande videoklipp.

69

Google Chrome och Mozilla Firefox får stöd för lösenordsfri inloggning

I kommande versioner av webbläsarna Chrome, Edge och Firefox introduceras stöd för Web Authentication, vilket gör det möjligt att logga in med biometri på webbplatser.