Inledning

Sponsrat innehåll: Testpilot

nzxt_transparent.png

SweClockers testpiloter är medlemmar som på egen hand testar nya produkter i datorvärlden. Denna testpilot arrangeras av SweClockers på uppdrag av NZXT som betalar för publiceringen. Uppdragsgivaren har inget inflytande över innehållet och testpiloten är helt fri att dra egna slutsatser.

Det finns många parametrar som bestämmer vilket moderkort som ska väljas inför ett bygge eller en uppgradering. Oftast har redan processor valts ut och därefter botaniseras det bland de moderkort tillhörande kompatibla styrkretsar.

Givetvis viktas alla aspekter olika från person till person och utifrån olika behov. Som till exempel budget, anslutningar, funktioner, överklockningspotential, garantier och utseende. Jag tror dock att den stora massan letar efter den perfekta kombinationen av samtliga aspekter.

Personligen har jag gått igenom de flesta av dessa aspekterna genom åren när jag valt moderkort. I flera år var fokus priset, att få ut mesta möjliga funktion för lägsta möjliga pris. Idag har mitt fokus ändrats något, även om priset fortfarande spelar en stor roll är jag helt klart beredd att lägga mer pengar på ett moderkort med fler funktioner, bättre utseende och överklockningspotential.

NZXT har på senare år breddat sitt produktutbud och med Z370-kretsen begav de sig in på marknaden för moderkort som med en annorlunda estetik i form av heltäckande plåtar gav moderkorten ett enkelt och stilrent formspråk. När jag nu fick chansen att testa bolagets nya version i Z490-utförande tog jag chansen att stoppa in det i mitt pågående projekt.

bjorn.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna. Erfarna datorentusiaster från forumet får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden. Trevlig läsning och glöm för all del inte att kommentera!

Testpilot: Björn Höjing Burle

  • Användarnamn: @Deriveh

  • Registrerad: 2014

  • Plats: Ängelholm

  • Specialitet: Moddning och datorbygge

Björn är en tvättäkta datorentusiast som besökt SweClockers i många år, men det var först 2017 som han på allvar började skriva i forumet. Han är en av de allra flitigaste testpiloterna och blev till och med utnämnd till "årets testpilot" under SweClockers jubileumsfirande i Stockholm.

Utöver att testa och experimentera med de senaste datorprodukterna är Björn en flitig moddare med flera välbesökta byggen i galleriet. Han arbetar dessutom med att utveckla ett chassi som går att hänga på väggen.

I övrigt arbetar han inom äldreomsorgen och är i grunden utbildad sjuksköterska. Ni hittar honom i SweClockers forum samt på Discord i Warzone- och moddningskanalerna.

Läs mer om SweClockers testpiloter