Kvalitet och komfort

När vi pratar komfort och kvalitet finns det däremot någonting som sticker ut med den här stolen. Nej, det är inte ryggkudden i mjukt sammet. Det som är uppseendeväckande är att hela stolen är i tyg, vilket jag ser som en stor fördel. Tyg har nämligen många fördelar mot både läder och konstläder.

20191217-WAS00997-2.jpg

Läder i all ära. Det är snyggt, lätt att rengöra och stilrent. Men tyg andas bättre, håller längre än konstläder och är svalt på sommaren samt varmt på vintern. Beroende på smak kan tyg också vara redigt snyggt, något jag personligen tycker Corsair har lyckats med här.

20191217-jkööjk.jpg

Komfort

Efter att jag haft baken planterad i stolen ett par dagar har jag insett att stolen gör sig väldigt gott med ryggkudden. Man får oväntat bra svankstöd och med stolens många inställningsmöjligheter är det ingen svårighet att hitta en bekväm position. Sitsen är kanske lite väl hård, men rent ergonomiskt sägs det att det ska vara att föredra.

Då du kan fälla bak ryggstödet till horisontellt läge har du möjlighet att ligga och småsova i stolen – perfekt för Dreamhack. Tyget är också betydligt svalare än vad läder typiskt är, vilket är suveränt för varma pojkrum eller rediga värmeböljor. Är denna stolen möjligtvis den ultimata Dreamhack-stolen?

61pT7e9afCL._AC_SL1500_.jpg

Armstöden förtjänar en redig eloge främst till följd av de många inställningsmöjligheterna. I marknadsföringsmaterialet beskrivs de med "4D" och det köper jag helt. Dessa går att justera i höjdled, sidled, djupled samt genom snurr på 30°.

20191217-yyuuyuyuy.jpg

Lårstödet eller sidostödet i stolen finner jag milt störande på grund av att det trycker ihop mina lår. Det lämpar sig bättre i en sportig bil än i en datorstol i mitt tycke. Däremot är jag helt såld på ryggstödets sidostöd. Det uppmuntrar mig till att hålla en rak posering i stolen, vilket faktiskt förbättrar ergonomin över längre sittningar.

I vanliga fall är jag en sådan som föredrar att sjunka ned i en stol till den grad att det är svårt att ta sig upp igen. Men smaken är som baken.

Kvalitet

Något jag snabbt märkte när jag satte mig i stolen var armstödens småvaggande, de är alltså inte helt låsta i sin position. Därtill glappar stolen lite när jag flyttar min vikt. Subtilt visserligen, men tillräckligt tydligt för att jag ska störa mig på det.

Det är allt som oftast inget farligt, så jag kan inte ge stolen allt för mycket minuspoäng eftersom undertecknad har en vikt på 110 kilogram. Alltså svettigt nära gränsen de 120 kilogram som anges som stolens maxvikt. För min fru på 65 kilogram är stolen däremot helt stabil och utan glapp.

När det kommer till tyget är det av en suverän kvalité och känns riktigt gediget. Det hjälper verkligen till med att höja kvalitetskänslan, tillsammans med ramen som är tillverkad i stål. Glappandet till trots är armstödens bas gjorda i stål. Således kommer dessa aldrig ge vika, förutsatt att de utsätts för normal användning.

Överlag erbjuds här en helt okej kvalitet och en beprövad design. Jag hade önskat att stolen var bättre fäst i hjulen, så den inte glappar när vikten flyttas i stolen. Överlag tycker jag dock att kvaliteten har varit över förväntan.