Ergonomi

Hö sida detalj.jpg
Vä sida.jpg

Precis som vid föregående test kunde jag inte låta bli att kalla in min hustru för att fråga om råd. Dock blev konstaterandet kortare den här gången då hon ansåg att jag borde lärt mig vid det här laget hur jag vill ha mina stolar inställda samt hur man gör. Hon lämnade mig dock till mina inställningar med kommentaren "Snygg stol".

En intressant sak som jag märkte när stolen ställdes in var att den här gången hittade jag ingen nytta för den medföljande velourkudden. Däremot fick svankstödskudden agera nackstödskudde istället vilket blev oerhört bekvämt. Jag upplever det som att något är annorlunda med nackstödet och troligtvis är det minnesskummet som nu huserar vid huvudet som även det är en ny egenskap.

Det inbyggda och ställbara svankstödet fungerar utmärkt och räcker mer än väl för mig, vilket var tur då svankstödskudden hamnade vid huvudänden. Velourkudden förpassades tillbaka ner i kartongen, dock ser jag en möjlighet för den att hänga med på riktigt långa sittningar som till exempel Dreamhack där stol-sovande inte är helt ovanligt (om än ej att rekommendera).

Armstöden är fullt justerbara i samtliga riktningar, de innehåller även kallskums pollstring precis som sittdynan vilket gör de bekväma att vila armarna på. En snygg detalj på armstöden är den högblanka metallen som skymtar fram i både fästen och knappar.

Armstöd utsida.jpg
Armstöd2.jpg

Noblechairs Hero Black Edition är en stol för stora personer, det står helt klart även vid test av den här modellen. Men i det här fallet upplever jag skålningen i sittdelen annorlunda och även armstöden går att få ihop mer. Det här gör att jag inte känner mig lika liten i den här stolen som i den förra. Stolen i sin helhet, då framförallt ryggstödet, är även lägre enligt specifikationerna, även om höjden inte är något som jag kan dra mig till minnes sedan sist.

Den springande punkten vid testen av Noblechairs Hero Real Leather var krampen och smärtan i ändalykten för undertecknad. Även den här gången upplever rumpan stolen som hård, men varken smärtor eller kramper infinner sig ens vid långa sessioner. Jag kan inte påstå att stolen är mjukare, men något är annorlunda vilket gör att stolen är bekväm. Noblechairs menar att det är samma porösa kallskum i Black Edition som Real Leather. Kanske är det min viktnedgång som gjort skillnaden.