Sammanfattning

Corsair K70 RGB (47).jpg

Jag har använt tangentbordet under flera veckor till vardags och även skrivit hela det här testet på det. Något som hela tiden händer är att jag skriver fel, främst får jag dubbla tecken eller missar tangenten för att istället skriva den bredvid. Kanske handlar det om vana, men jag byter mellan olika tangentbord även på jobbet och olika datorer hemma utan problem.

Jag vet inte alltså riktigt vad det är med just Corsair K70 RGB MK.2 som gör att jag inte lyckas vänja mig. Även de höga ljudet vid skrivande stör mig väldigt mycket och är inget jag skulle stå ut med om jag skulle köpt det privat.

Corsair K70 RGB (31).jpg

Kanske är det de högre mekaniska brytarna som jag inte är van med sedan tidigare. Det här testet har inte gjort mig mer sugen, utan snarare avskräckt från den här typen av tangentbord. Just därför hade det varit intressant att prova en annan variant, speciellt med Silent- eller lågprofilsbrytare.

Utöver det negativa med brytarna så är möjligheterna till justering och anpassning enorma, där är jag verkligen imponerad. Att kunna skapa discobelysning och andra påhitt är kanske inget jag har användning för men att möjligheten finns är positivt.

Om man vet med sig att man inte har några problem med MX Speed-brytarna så är Corsair K70 RGB MK.2 ett utmärkt tangentbord. Det ligger otroligt stadigt och är mycket gediget – det känns som att det kommer hålla länge.

Fördelar

  • Hög byggkvalitet

  • Extrem möjlighet till personifiering

Nackdelar

  • Högljutt

  • Svårt att vänja sig vid

  • Tjock kabel

Pris vid publicering: 1 795 kronor