Slutsats och sammanfattning

Phanteks Enthoo Pro M lämnar mig med blandade känslor. Det bygger på samma stomme som Enthoo Evolv som är ett superbt chassi, men då Pro M använder sig av billigare material blir helhetsintrycket sämre.

Rent subjektivt skulle jag säga att Phanteks är sin egen största konkurrent. Eclipse P400S med ett lägre rekommenderat pris än Pro M känns mer gedigen, om köparen eventuellt kan leva utan de färgglada fläktarna.

Phanteks Pro M 35.jpg

Fördelen med Pro M är att det inte görs något avkall på kylning som i Evolv eller P400. Evolv har en gigantisk aluminiumskiva framför fläktarna medan P400 har sin slutna stålplåt framför.

Phanteks Enthoo Pro M är ett jättetrevligt och välarbetat chassi, men tyvärr känner jag att det inte tillför tillräckligt för att jag skall kunna rekommendera det över P400, som i mitt tycke har en mer motiverad prislapp.

Sedan jag spelade in recensionen har dock priserna fallit och Pro M erbjuds vid publiceringen för strax under 1 000 kronor med frakt. Det är närmre den prislapp jag skulle vilja ha för att hoppa över P400, detta gäller dock en enskild återförsäljare. Om priset återgår till rekommenderat priset är det den prisbild jag måste bedöma efter, vilket är varför en rekommendation uteblir.

Fördelar

  • Beprövad design

  • Gedigen konstruktion

  • Femårig Garanti

Nackdelar

  • Förhållandevis dyr

  • Få lagringsplatser