Sammanfattning

Funktionerna så som vibrationssensorer är väldig svåra att verifiera om eller hur bra de fungerar, men att de finns där till skillnad från i de vanliga hårddiskarna får ses som ett plus och överlag får N300 ses som ett bättre val till en NAS-enhet än en hårddisk ämnad för desktop-bruk.

Vidare lever N300 upp till de utlovade hastigheterna i de tester jag gjort och jag har inget att anmärka på. Det enda negativa skulle vara att garantin "bara" är på 3 år när andra tillverkare faktiskt erbjuder 5 år. Här börjar jag undra varför Toshiba inte gick "all in" så att säga.

Ser man till priset är N300 ett bra val, den ligger i det lägre segmentet på drygt 2 100 kr vid publicering vilket ger ett kr/TB-pris på ca 350 kronor. Sammanfattningsvis kan jag inte göra annat än att rekommendera N300 och det är en produkt som helt klart skulle kunna hamna i min server när det är dags att köpa en fjärde hårddisk.

Fördelar

  • Bra överföringshastigheter

  • Lågt pris

  • Hög rotationshastighet (7 200 RPM)

Nackdelar

  • "Bara" 3 års garanti

Toshiba-N300-NAS-HDD.png

Nyhet: Toshiba utökar N300-serien med baddare på 16 TB

2019-11-07

För den som behöver ännu mer utökas Toshiba N300 med en ny modell för skyhöga 16 TB lagringsutrymme. Precis som tidigare handlar det om en NAS-anpassad hårddisk på 3,5 tum med 7 200 RPM rotationshastighet. Denna gång används dock hela nio plattor och ett heliumfyllt innandöme, där kabinettet lasersvetsas för att försegla den flyktiga gasen.

Läs mer om Toshiba N300 16 TB