Montering

Phanteks må vara förhållandevis nya på marknaden, men genom att börja i de övre prissegmenten och arbeta sig nedåt har de lyckats levererat mycket välkonstruerade modeller. Eclipse P400S Tempered Glass är inget undantag utan känns väldigt genomtänkt.

Prislappen på 999 kronor gör det visserligen inte till det billigaste chassit. När jag räknar på hur mycket som ingår kan jag dock inte låta bli att fundera på vad Phanteks egentligen sparat in på.

TP-DKV-P400STG-91mount.jpg
TP-DKV-P400STG-92mounton.jpg
TP-DKV-P400STG-93noWindow.jpg
TP-DKV-P400STG-94Internals.jpg

Monteringen i komponentkammaren går som en dans. Det enda bekymret jag stötte på var att mitt nätaggregat Fractal Design Integra har något korta kablar. Hade jag roterat nätaggregatet så att fläkten suger luft från undersidan av chassit hade kablarna till grafikkortet kunnat passera genom kabelgenomdragningshålet ovanför.

Kylaren får plats, men riktigt stora processorkylare kan vara lite stökigare klämma in: maximal höjd är 160 mm. I min recension av Enthoo Evolv ATX Tempered Glass körde jag med lite snyggare kablage från Cablemod men i denna recension valde jag att ha "vanliga" kablar. Detta för att ge alla en uppfattning om hur det ser ut i normalfallet.

Tillsynes är det gott om utrymme i chassit med mina modesta komponenter. Att jag monterade ett Micro ATX-moderkort innebar att SATA-kablarna hamnade för högt upp och var kluriga att fästa. Således drar jag slutsatsen att ett extra kabelgenomdragningshål hade varit önskvärt, även om det gick bra till slut..

TP-DKV-P400STG-101Blue.jpg
TP-DKV-P400STG-102Purple.jpg
TP-DKV-P400STG-109powerbutton.jpg

Belysningsmässigt finns "sju fantastiska och magkittlande lägen". Som tur är går det att stänga av ljuset genom att hålla in knappen i cirka tre sekunder. Även strömbrytaren lyser i matchande färg. Således finns ingen Power LED-kabel till moderkortet. PowerLED sitter som en liten vit diod precis intill knappen.

TP-DKV-P400STG-111Rearmount.jpg
TP-DKV-P400STG-112upper.jpg
TP-DKV-P400STG-113lower.jpg

Kabeldragningssidan var inga problem att hantera. Kabeln för ljudkontakterna på frontpanelen är dock väldigt lång. Det extra utrymmet framför nätaggregatet gör det möjligt att stuva undan överblivna kablar, vilket kan vara bra för den som exempelvis inte använder ett modulärt nätaggregat. Inga direkta överraskningar här det är samma bekväma upplevelse som med de dyrare datorlådorna från Phanteks.

Fläktkontrollern går att ställa in i tre olika hastigheter. Den går dock inte riktigt så lågt som jag kan önska utan lämnar fortfarande ett visst fläktsus kvar. Att det är en ljuddämpad låda är det inga tvivel om och inkluderingen av fläktkontrollern gör det givetvis bara bättre. Jag upplever dock inte att denna modell är nämnvärt tystare än andra chassin med bra fläktar.