Användning

När allt är installerat och klart är kameran mycket riktigt enkel att använda. Vid ett par tillfällen stöter jag dock på problemet att enheten slutar svara, vilket dock går appen obemärkt förbi. Jag får inga varningsmeddelanden eller annat som talar om vad som är fel och det är givetvis inte särskilt hjälpsamt.

IMG_3726.JPG

Vid högsta upplösning 1 920 x 1 080 pixlar klarar kameran av att fånga 15 bilder i sekunden, vilket är full tillräckligt ur övervakningssynpunkt, men ingenting som ger en särskilt följsam bild. För den som absolut vill ha "flytande" video går det dock att kliva ned till 1 280 x 720 pixlar för 30 bilder per sekund.

Tack vare vidvinkellinsen på 180 grader går det att övervaka nästan ett helt rum, så när som på något enstaka hörn. Bildkvaliteten är mycket bra både i dagsljus och vid svagare belysning. Framåt skymning går kameran automatiskt över till IR-belysning och svartvit bild. Ibland kan den dock ha svårt att bestämma sig för "rätt" läge och växla fram och tillbaka, i värsta fall under flera minuter.

IMG_3725.JPG

I nattsvart mörker blir bilden något grynig, men det är fortfarande inga som helst problem att se vad som pågår i rummet. IR-belysningen är fullt tillräcklig för att täcka ett stort rum med avstånd på uppemot tio meter. Med tanke på att kameran inte är avsedd för att användas utomhus borde det vara mer än tillräckligt för de allra flesta hem.

Det finns inte heller någonting att anmärka på när det kommer till ljudupptagningen. Det är inga problem att höra ett normalt samtal ett par meter ifrån kameran eller snappa upp om någon eller något ger ifrån sig ljud i rummet. Även automatisk videoinspelning vid olika inställbara ljudnivåer fungerar som avsett.