Test: Crysis Warhead, Unreal Tournament

Tyska Crytek levererar världens kanske snyggaste spel med Crysis Warhead. Den stora mängden ögongodis kommer dock till priset av extrema systemkrav, vilket gör det alldeles perfekt att testa grafikkort med.

Eftersom det trots allt rör sig om grafikkort i de lägre prisklasserna väljer vi att justera ned inställningarna en smula. Kvaliteten är inställd till ”gamer” och kantutjämningen har tagits bort för att nå uthärdliga bildfrekvenser.

HD 4770 presterar inte överdrivet bra i Crysis Warhead men det gör visserligen inte de konkurrerande korten heller. I den höga upplösningen ligger det något före sin ärkerival 9800 GT. När upplösningen sänks får det dock nöja sig med en sistaplats.

Unreal Tournament 3

Den populära Unreal-motorn används i många av dagens titlar. Därför är resultaten i Unreal Tournament 3 extra intressanta. Vi använder de vanliga inställningarna där detaljnivån är uppskruvad till max med 8x AA och 16x AF.

De aggressiva inställningarna faller inte Radon HD 4770 i smaken. Det har svårt att hänga med det åldrande Geforce 9800 GT i båda testen. Crossfire ger dock en annan bild av verkligheten och lyckas verkligen briljera i denna speltitel med en nära 90 procentig prestandaökning.