Prestanda

Xtrfy MZ1 RGB har använts som primärt pekdon både hemma och på kontoret i ett antal veckor för att simulera vardaglig användning. Trots att den är riktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är SweClockers egna musmatta, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Båda är utsmyckad med motiv i olika former.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Xtrfy MZ1 RGB

Avvikelse

400 DPI

390 DPI

-2,5%

800 DPI

791 DPI

-1,1%

1 600 DPI

1 580 DPI

-1,2%

3 200 DPI

3 131 DPI

-2,2%

16 000 DPI

15 784 DPI

-1,4%

Vid mätningen av upplösning fick vi något märkliga resultat som vi var tvungna att dubbelkolla ett antal gånger. Specifikt 400 DPI hamnade en bra bit ifrån sitt mål medan andra var nästan exakt som förväntat. Personligen använder jag 400 DPI hela tiden och jag reagerade inte på något problem med detta under spelrundorna. Givetvis kan det finnas känsligare personer som kan påverkas.

Precision

Xtrfy_MZ1_perf.png
Xtrfy_MZ1_1600_perf.png

Prestandaresultaten från spelmöss där Pixart PMW 3389 börjar bli ganska förutsägbara och håller samma höga nivå varje gång. Samma kan även sägas med Xtrfy MZ1 RGB som inte visar några konstiga avvikelser.

Hastighet

Xtrfy_MZ1_speed.png

En vanlig hand brukar nå hastigheter runt fyra m/s vid som hastigast där Xtrfy MZ1 RGB klarar långt över det och landar strax under tio m/s. Pekdonet kommer klara av alla snabba musrörelser utan några problem över huvudtaget.

Jitter/angle snapping

Xtrfy_MZ1_jitter.png

Förutom undertecknas oförmåga att dra en diagonal linje så syns inga oväntade avläsningar från sensorn.

Responstid

Xtrfy har ramlat bakåt en hel del när det gäller inmatningslatens och är nu precis snabbare än Logitech G305 Lightspeed, vilken är mot botten av listan. Vanligtvis kommer det inte göra någon enorm skillnad men för de mest krävande spelen så kan det dyka upp något tillfälle där den högre latensen kan påverka.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

52 gram

Högerknapp

51 gram

Scrollknapp

150 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

76 gram

Framåtknapp (vänster sida)

94 gram

Sist ut med tryckkraften är huvudknapparna otroligt jämna varandra på strax ovanför 50 gram och kan vara något för låg för vissa som gillar att vila fingrarna på knapparna. Personligen är den viktnivån precis lagom för huvudknappar utan att bli allt för jobbigt med tiden. Rullhjulet är något lättare än vanligt att trycka ned där den ofta hamnar norr om 200 gram, däremot är 150 gram fortfarande tillräckligt för att inte ska råka trycka av misstag. Sidoknapparna har något större variation mellan varandra, och nu med siffrorna framför sig är det även märkbart vid knapptryckning.