Invändigt

Xtrfy_M4-14.jpg

Även om man i stort sett kan se allt på insidan, efter som hela pekdonet har hål var man än tittar, så nöjer sig redaktionen inte till allt är synligt. Undertecknad letar rätt på verktyg och ger sig på jakt efter skruvarna som gömmer sig någonstans på pekdonets undersida.

Xtrfy_M4-28.jpg

Det var inte enklare än att samtliga fyra skruvar fanns under varje gliddyna, vilka var relativt enkla att ta av utan att göra någon större skada. Erfarenheten säger att det inte ska vara några större problem att återapplicera dynorna och det följer lyckligtvis med en extra uppsättning i kartongen om originalen skulle skadas.

Xtrfy_M4-29.jpg

Med skruvarna av är det bara att lyfta av den övre delen som är kopplat till kretskortet med en kabel. Efter att ha försiktig kopplat ur kabel är övre plastkåpan helt fri och kan läggas åt sidan till den behövs igen.

Xtrfy_M4-30.jpg

Med fri sikt in på övre plastkåpan återfinns inte allt för mycket. Det som finns är två brytare för sidoknapparna som sitter monterade direkt i kåpan och kopplas ihop till huvudkretskortet med en enkel kabel.

Xtrfy_M4-31.jpg
Xtrfy_M4-32.jpg

Kretskortet sitter fast med tre skruvar och är ganska litet sett till standarden. Längst bak sitter även en liten låda med bolagets logotyp, vilken även är belyst från insidan och är därmed synlig genom plastkåpan.

Xtrfy_M4-35.jpg

Brytarna för huvudknapparna är traditionella Omron som sitter i nästintill varje spelmus, och är certifierade för 20 miljoner klick. Synligt är även mekaniska avkodaren för rullhjulet som användaren sig av en F-Switch och är aningen lösare än vad undertecknad önskar, men det är såklart en personlig preferens.

Xtrfy_M4-33.jpg
Xtrfy_M4-34.jpg

Brytarna för RGB-knappen och rullhjulet kommer från Huano, vilket syns extra tydligt på den orangea kontaktpunkten på höljet. Rullhjulet kräver betydligt mer kraft att aktivera än RGB-knappen, vilket givetvis är ett medvetet val och uppskattas av undertecknad.

Xtrfy_M4-36.jpg

När kretskortet är helt fritt syns det vilka åtgärder bolaget har tagit för att ta bort onödig vikt. Kortet är även tunnare än vanligt och sparar därmed in några extra gram till hela konstruktionen. Kretskortet ska även ha en skyddande beläggning eftersom det är betydligt mer öppet mot utomstående skador än vanligt.

Xtrfy_M4-37.jpg

På undersidan finns linsen för den optiska sensorn Pixart PMW 3389. Vidare syns även DPI-knappen där LED-lampan för samma knapp är betydligt mer synlig. Längst ned, strax under Xtrfy-logotypen sitter justeringen för uppdateringsfrekvensen som på bilden är ställd till 1 000 DPI.

Xtrfy_M4-38.jpg

När allt skruvas fast igen ska även gliddynorna på igen, som var väldigt lätta att återapplicera. Undertecknad passade även på att klistra fast en extra dyna runt sensorn, vilken medföljer i kartongen.