Ett chassi i platt paket

Louqe tycks ta sitt svenska arv på allvar, då Ghost S1 kommer att levereras isärmonterat i ett platt "IKEA"-utförande till slutkund - något som spar både på miljön och fraktkostnaden i slutändan.

ghost_s1-2.jpg

Den som blir avskräckt av chassit kommer i bitar behöver dock inte oroa sig. Det rör sig i praktiken om ett fåtal delar, där dessa skruvas ihop på cirka 10 minuter. Denna monteringsprocess är även ett utmärkt tillfälle att få en känsla av chassits kvalitetsnivå och passform (spoiler: båda håller riktigt hög klass!).

ghost_s1-4.jpg
ghost_s1-5.jpg
ghost_s1-6.jpg
ghost_s1-7.jpg

Ghost S1 består i sin enklaste form av det Louqe kallar ryggraden (eng. spine). Denna utgörs dels av en tjock pulverlackerad stålskiva, som i princip alla komponenter i slutändan monteras på. Denna stålskiva skruvar man ihop (totalt sex Torx T20) med två gavlar av tjock utfräst aluminium, där dessa även fungerar som chassits fram- och baksida.

ghost_s1-8.jpg
ghost_s1-9.jpg

Härnäst är det ett bra tillfälle att montera nätbrunnen och förlängningskabeln som ska löpa till nätaggregatet på insidan. Just denna komponent kommer till produktionsexemplaret att skruvas fast i chassit snarare än hållas fast med plastfästen som varianten på bilden.

ghost_s1-10.jpg

Därefter ska bottenplåten monteras, vilket görs på ett enkelt sätt genom att skruva i fyra torxskruvar underifrån.

ghost_s1-11.jpg
ghost_s1-12.jpg

Monteringsramen för nätaggregatet består av en rejäl tillbockad stålbit, där denna skruvas fast i stålplattan med fyra torxskruvar.

ghost_s1-13.jpg
ghost_s1-14.jpg

Då grafikkortet och moderkortet sitter i olika kammare behövs det en PCI Express-förlängare mellan dessa. Denna skruvas fast i stålplattan med två torxskruvar och löper sedan över kanten till den andra kammaren.

ghost_s1-15.jpg
ghost_s1-16.jpg
ghost_s1-17.jpg
ghost_s1-18.jpg

Nu är chassit i princip färdigmonterat, och det som återstår är endast de yttre panelerna. Sidopanelerna skjuts på plats uppifrån och hålls fast av utfrästa skåror i gavlarna. Den som önskar har även möjlighet att fixera sidopanelerna för exempelvis transport med hjälp av skruvar underifrån.

ghost_s1-19.jpg
ghost_s1-20.jpg

Sista steget är att lägga på chassits topp, vilken hålls på plats med magneter. Därefter är Ghost S1 komplett och redo för genomgång!