Montering och sammanfattning

Med Meshify C återanvänder Fractal Design stommen från Define C – något som resulterar i att nykomlingen ärver många goda egenskaper från det sistnämnda chassit. Bland dessa syns en alldeles utomordentlig kvalitetskänsla vilken ackompanjeras av en oklanderlig passform vid komponentmonteringen.

fd_meshify_c-27.jpg
fd_meshify_c-28.jpg

Trots att det rör sig om ett förhållandevis kompakt miditowerchassi känns det aldrig särskilt trångt inuti Meshify C, och detta tack vare en väldigt öppen layout i huvudkammaren. Här finns det gott om manöverutrymme för att få moderkortet på plats, vilket tillsammans med en generös skara genomdragningshål gör det till en smal sak även för nybörjaren att få till ett snyggt och städat bygge.

fd_meshify_c-29.jpg
fd_meshify_c-30.jpg

Andra trevliga egenskaper är ordentligt stöd för både gigantiska processorkylare av tornmodell samt förhållandevis långa grafikkort. Ventilationsmässigt finns det god potential för ytterligare fläktar att ta plats i modellen medan ett flertal platser för radiatormontering finns att tillgå. Den sistnämnda biten passar dock troligtvis bättre för nättare färdigfyllda system snarare än ett fullfjädrat vattenbygge – då chassits inre dimensioner kan begränsa hur pass ordentliga doningar som kan monteras.

fd_meshify_c-31.jpg
fd_meshify_c-32.jpg

Konceptet med varierande utrymme för kabeldragning fungerar alldeles utmärkt ihop med Meshify C. Det värsta ormboet dras med fördel mot chassits framkant och kan utan problem bindas ihop och städas bort med hjälp av de förmonterade kardborrbanden. Likaså kan även de grundare bitarna på moderkortsplåtens baksida svälja både tunnare kablar och lagringsenheter utan att det blir trångt.

fd_meshify_c-33.jpg

Precis som att modellen ärver många fördelar från syskonet Define C, så lyfts även den största nackdelen över till Meshify C – det begränsade utrymmet för nätaggregat. Med en officiell begränsning på 175 mm för djupet på enheten räknas en del populära nätdelar bort ur kompatibilitetslistan.

Användare med gediget tålamod för kabelpulande, eller som kan tänka sig lyfta ur hårddiskburen, har dock möjlighet att klämma in modeller på 180 mm enligt våra tester. Med detta sagt rekommenderar vi dock att satsa på grundare enheter för att underlätta monteringsprocessen.

fd_meshify_c-34.jpg

Sammanfattningsvis bryter knappast Fractal Design någon ny mark med Meshify C, då den trots allt baseras på förra årets Define C. Med detta sagt är nykomlingen dock ett utmärkt val för den som värdesätter högre luftflöde framför låg ljudnivå, vilket också var hela tanke med Meshify-serien kontra Define-familjen.

Med en rekommenderad prislapp på 899 kronor, inklusive sidopanel av härdat glas, landar chassit i ett mycket attraktivt segment, där en välbyggd och genomtänkt stomme gör modellen till ett ypperligt val både för förstagångsbyggaren såväl som entusiasten som är på jakt efter ett kompetent, och kompakt, miditowerchassi.

Fractal Design Meshify C är ett utmärkt chassi med både lättarbetat inre och hög kvalitetskänsla

Fördelar

  • Riktigt bra kvalitetskänsla och passform

  • Lättarbetat

  • Flexibla ventilationslösningar

  • Enkel kabeldragning sett till storleken

  • Stilfull implementation av härdat glas

  • Lättåtkomliga dammfilter

Nackdelar

  • Begränsningar gällande längd på nätaggregat

Pris vid publicering: 899 kronor
Lägsta pris: