Astro Gaming A40 for PC

astro7.jpg

Specifikationer

Egenskap

Värde

Produktnamn

Astro Gaming A40 for PC

Anslutning

3,5 mm

Frekvensomfång hörlurar

15-28 000 Hz

Impedans

50 ohm

Känslighet

104 dB

Element

Ingen uppgift

Volymkontroll

Ja (på separat kabel)

Knapp för avstängning av mikrofon

Ja (på separat kabel), samt knapp för att byta till kabelns mikrofon istället för headsetets inbyggda

Kabellängd

1,8 m

Cirkapris

1 500 kronor

Lägsta pris

Astro Gamings bidrag till recensionen heter A40 for PC och är ett grått stereoheadset med ganska alldagliga specifikationer. Anslutning sker till ett vanligt 3,5 mm-uttag, där sladden är utrustad med en kontrolldosa. I kartongen medföljer även en förlängningskabel.

Hörlurarna känns tunga och stabila, men designen med en hel del plast på utsidan ger inget exklusivt intryck. Vid en närmare titt syns dock flera intressanta detaljer, exempelvis att huvudbandet kan justeras steglöst och att kabeln går från tvistad till rak. Det finns också markeringar på röret vilket huvudbandet rör sig längsmed, något som gör det lättare att komma ihåg storleksinställningen som passar bäst.

astro4.jpg

Det varken knakar eller knastrar når kåporna justeras, vilket hamnar på plussidan.

Ju mer jag granskar headsetets design, desto mer tycker jag faktiskt om den. Å ena sidan är den lite industritrist och plastig, å andra sidan känns den genomtänkt och detaljerad. Headsetet påminner lite om något som skulle kunna figurera i en sci-fi-film från 80-talet.

En annan kul detalj är att det går att byta ut den yttre delen av kåporna. Exempelvis går det klämma dit en etikett från Battlefield eller Plants VS Zombies. Det gör headsetet mer personligt, och den industrigråa designen blir genast lite roligare att titta på.

När jag väl sätter på mig A40 märker jag direkt hur skönt kåporna smiter åt runt öronen. Efter en timmes spelande känns det dessutom fortfarande lika trevligt att ha dem på sig, och efter tre timmar inser jag att det nog kommer att fortsätta att vara en bekväm spelupplevelse så länge jag spelar.

När jag tar av mig headsetet och klämmer på stoppningen känns den varken för lös eller för hårt stoppad. Vadderingen är helt enkelt utmärkt för ett headset i den här prisklassen.

astro2.jpg

Samtliga knappar och funktioner finns på kabelns kontrolldosa. Väl inkopplad går det att byta mellan headsetets mikrofon och den mikrofon som följer med på kabeln. Där finns även muteknapp och ett steglöst volymreglage. Inga konstigheter med andra ord, även om jag själv hade föredragit om de viktigaste funktionerna även återfanns på själva hörlurarna.