Tangentbord är, tillsammans med bildskärmar, tillbehör som ofta förbises av även den mest erfarna datorentusiasten. Att investera i ett ordentligt tangentbord kan utan tvekan förbättra upplevelsen framför skärmen och minska tröttheten vid maratonlånga spelsessioner. SweClockers tar en videotitt på två påkostade varianter vilka båda riktar sig mot datorspelare, men där fokus har lagts på helt olika områden.

Steelseries 6GV2

tgb-4.jpg

Danska Steelseries är ett välkänt märke i gamerkretsar och tillverkar främst kringutrustning i stil med möss och headsets. Modellen företaget skickade över till redaktionen går under namnet 6GV2 och är en nedbantad version av mastodont-tangentbordet 7G. Fokus har här lagts på ett avskalat yttre tillsammans med påkostade mekaniska brytare från välkända Cherry av typen MX Black.

Gigabyte Aivia K8100

tgb-3.jpg

Taiwanesiska komponenttillverkaren Gigabyte tillverkar förutom moderkort och grafikkort även kringutrustning i form av tangentbord och möss. Med modellen Aivia K8100 har företaget tagit en distinkt annorlunda infallsvinkel än Steelseries. Här ligger istället allt krut på en mycket kompetent makrofunktion samt inbyggda USB-portar och bakgrundsbelysta tangenter.