Ace Raw Deal Plus Rev.2 420 W

IMG_1826.jpg
IMG_1827.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Ace of Sweden

Artikelnamn

AC-420WRDPLUS.2

Specificerad maxeffekt

420W

Tillverkarens garanti

2 år

Storlek (H x B x D)

86 x 150 x 140 mm

Pris till slutkund (ca)

300 kr inkl. moms

Raw Deal är Ace instegsserie av nätdelar och har under de senaste åren uppdaterats kontinuerligt med diverse nya finesser. Vi tar här en titt på den nästan overkligt billiga 420 W-modellen.

Nätdelen levereras i en ganska påkostad förpackning med tanke på prisklassen. Paketet känns dock misstänkt lätt och det är nästan att man tror att förpackningen är tom.

Trots våra tidigare farhågor att det skulle röra sig om en tom kartong uppenbarade sig en svart enhet i klassisk nätdelsstorlek. En 120 millimeters-fläkt står för kylningen och ventilerar ut den varma luften genom ventilationshålen på nätdelens baksida. Vänder vi på enheten syns ytterligare ventilationshål. Raw Deal-serien är inte modulär och således syns här även knippet med kablar utstickandes på höger sida.

IMG_1835.jpg
IMG_1829.jpg

En nätdel specificerad för 420 W för endast 300 kr låter utan tvekan som ett riktigt kap. Det är dock inte utan att bli förvirrande som vi tar en titt på modellens specifikationer. Dessa skiljer sig nämligen ganska avsevärt när man jämför de som är tryckta på produktförpackningen och själva angivelsen på enheten.

I bildsnurran ovan kan man tydligt se hur specifikationerna på förpackningen är rejält kryddade. Det är även dessa specifikationer som finns publicerade på tillverkarens hemsida samt hos butikerna som säljer modellen.

IMG_1828.jpg

Samtliga av enhetens kablar är klädda i svart kabelstrumpa. Nedan följer en lista på de kablar och kontakter som finns tillgängliga.

  • 1 st. 50 cm lång kabel med 20+4-pin ATX-kontakt

  • 1 st. 50 cm lång kabel med en 8-pins och en 4-pins kontakt för CPU

  • 2 st. 50 cm långa kablar med två SATA-kontakter på varje

  • 1 st. 50 cm lång kabel med tre 4-pins-kontakter, samt en floppykontakt

Det är inte allt för många kontakter som finns tillgängliga. Det som saknas mest är något form av strömmatning för PCI-express.

IMG_1830.jpg
IMG_1834.jpg

Väl på insidan av enheten möts vi av ett ytterst tomt inre som även förklarar nätdelens otroligt låga vikt. Det som är intressant och lite skrämmande är att modellen ser ut att sakna faskompensering, vilket i princip är ett krav för att den ens ska få säljas inom EU.

IMG_1831.jpg

Vi lyckades tyvärr inte gräva fram några specifikationer på nätdelens 120 millimeters-fläkt.