Stödet för AMD:s nya plattform DTX börjar nu även synas bland chassin när Silverstone nu presenterar ett chassi med stöd för mATX, DTX och mini-ITX.

Chassit är enbart 82 millimeter högt vilket kan jämföras med två 5,25"-enheter staplade på varandra. För att få plats med vanliga instickskort i chassit har man vinklat den enda kortplatsen med hjälp av ett riser-kort som medföljer lådan. Övriga mått är knappt 40 centimeter på både djupet och bredden. I chassit finns plats för en 3,5"- eller 2,5"-hårddisk samt en optisk enhet i slim-format.

Nätaggregatet till chassit består av en extern nätadapter av samma typ som till bärbara datorer och en fläktlös intern del som totalt kan ge 120 watt vilket bör vara fullt tillräckligt då det knappast är tänkt att det ska byggas några monstersystem i detta chassi.

ML02 kommer i två versioner där den ena förutom inbyggd minneskortsläsare också har en inbyggd display och levereras med fjärrkontroll.

Priset beräknas hamna runt 1 800 kronor för modellen utan display och cirka 2 500 kronor för den dyrare modellen med fjärrkontroll och display.

Läs mer hos Silverstone.