Anläggningen kallas Pionen och ligger någonstans i stockholm cirka 30 meter under ytan insprängt i urberg. Den är planerad av hushålla cirka 8 000 servrar och en säkerhetscentral som har en lagringskapacitet på 10 petabyte (10 000 000 gigabyte).

Kostnaden för anläggningen kommer ligga på cirka 15 miljoner kronor men detta är endast uppskattat då det kommer stå klart i april-maj nästa år.

Enligt pressmeddelandet kommer det heller inte vara någon tråkig serveranläggning, den ritas bland annat av fransmannen Albert France-Lanord som planerar att bygga duschar, matlagningsmöjligheter och avkopplings-avdelningar med ett slutet el- och vatten-system. Albert kallar bygget för en "rymdstation". Om elen skulle brytas av någon anledning skall det finnas två stycken stora dieselmotorer av samma typ som det sitter i kinesiska attackubåtar. Anläggningen kommer hushålla 30 medarbetare.

Platsen där anläggningen skall ligga är hemlig och enligt pressmeddelandet skall journalister besöka den, men då med ögonbindel under färden dit.

Läs mer om serverhallen hos Bahnhof.