Linksys RVL200 är främst tänkt för små företag som har stora krav på tillgänglighet oavsett var man befinner sig fysiskt. Routern har en VPN-motor som skapar krypterade SSL-tunnlar via Internet. Tunnlarna gör det enkelt för användare att ansluta sig till kontorets nätverk på resande fot eller om man jobbar hemifrån.

RVL200 har fyra stycken ethernetportar som stödjer hastigheter upp till 100 megabit. Genom att koppla in en annan av Linksys routrar på en port kan man skapa ip sec-tunnlar mellan routrarna för att komma åt ett större nätverk via sin lokala router (även via SSL/ip sec-tunnlarna). Den har stödjer ip-filtrering och har skydd mot DoS-attacker. Man kan även konfigurera DMZ-zoner på samtliga ethernetportar. David Kelly som är försäljningsdirektör på Linksys kommenterar:

Mindre företag blir alltmer krävande när det gäller funktioner i deras nätverk, inte minst med tanke på alla möjligheter som moderna applikationer Internet för med sig, vi vill att mindre företag ska kunna dra nytta av allt vad Internet kan göra för dem samtidigt som vi vill hålla dem så säkra som möjligt.

Läs mer om RVL200 hos Linksys.