När Reddit-användaren Sgircys nätaggregat började tjuta kontaktade han tillverkaren EVGA som skickade en ersättare under garantin. Nätaggregatet kom utan några nya kablar, så Sgircys anslöt det till datorn och kopplade in sina redan dragna kablar. Det visade sig vara ödesdigert, då det brände samtliga anslutna SATA-enheter när de fick en för hög spänning från nätaggregatet.

Nätaggregatet i fråga är modellen 1000 GQ och vad EVGA hade missat att påpeka var att stiftlayouten på strömkontakterna hade ändrats i den senare revision av nätaggregatet som företaget skickade ut, jämfört med layouten i den äldre revision som Sgircys hade tidigare, skriver Tom's Hardware. Sgircys hade behövt använda en multimeter och testat alla stiften för att upptäcka felet.

EVGA har än så länge vägrat att ersätta Sgircys hårddiskar med en samlad kapacitet på 22 TB, och uppmanar istället användaren att reklamera hårddiskarna hos sina respektive tillverkare. Sannolikheten att till exempel Western Digital skulle säga ”ja men visst, vi skickar nya diskar direkt” när Sgircys berättar att de gick sönder på grund av fel strömkablar är obefintlig, men det verkar inte bekomma EVGA.

Tills vidare har Sgircys skickat ett par av hårddiskarna till en dataåterställningsfirma som ska testa att byta kontrollerkretsarna för att se om det får liv i dem.