AMD:s tekniska chef Mark Papermaster har föreslagit att uppskalaren FSR ska uppdateras med AI-funktioner. Intels uppskalare XeSS och ärkerivalen Nvidias DLSS använder redan AI-algoritmer för att göra sig av med artefakter som kommer upp på grund av uppskalningen.

2024 är ett jätteår för oss eftersom vi ägnat så många år på att utveckla hård- och mjukvaruförmågor för AI. Vi har just färdigställt AI som stärker hela vårt portfolio. Du vet, moln, edge, persondatorer och våra spelmaskiner. Och vi kommer att möjliggöra uppskalning genom AI på våra spelmaskiner. – Mark Papermaster i en intervju med No Prior

Om Papermaster syftade på att just FSR ska integreras med AI är inte känt men det vore ingen överraskning då AMD-chefen diskuterade spelmaskiner. Skulle FSR få en AI-funktion vore det den största uppdateringen sedan FSR 2 introducerade uppskalning, men väntas lägga högre systemkrav på datorerna.

AMD-chefen lägger även till att AI-satsningen är del av en bredare integration av AI-teknik i alla sina applikationer och tjänster. När satsningen visas upp ordentligt är för tillfället okänt.