Apples Vision Pro har diskuterats i längd sedan den släpptes, från dess pris till dess funktioner. Facebook-skaparen Mark Zuckerberg har hoppat in i diskussionen och ger sina tankar om den nya VR-hjälmen. I en Instagram-video prövar Zuckerberg en Vision Pro och jämför den med Metas senaste VR-headset Quest 3.

Jag förväntade mig att Quest 3 skulle erbjuda mer värde, i och med att den är typ sju gånger billigare. Efter att ha prövat Vision Pro tror jag Quest 3 är en mer prisvärd och en bättre produkt. Punkt slut. – Mark Zuckerberg.

Teknikmiljardären menar att det finns vissa detaljer som Vision Pro gör bättre än Quest 3, men anser att den metautvecklade produkten är bättre. Zuckerberg lyfter hur Vision Pro är tyngre och mindre bekväm samt att den har för många kablar som är i vägen för att uppleva VR-headsetets funktioner.

Däremot tycker Zuckerberg att Vision Pro har en bättre skärm och högre upplösning än Quest 3, men ogillar hur heatsetet gör omgivningen suddig. Han avslutar videon med att tacka sitt team för tekniken de utvecklat.

Något som Mark Zuckerberg inte tar upp i videon är headsetens ekosystem och tillgängliga applikationer.