År 2020 introducerade Cooler Master sitt kompakta Mini ITX-chassi Masterbox NR200P, vilket snabbt blev en favorit till följd av sitt för storleken expansiva inre i kombination med en pressad prislapp. På årets CES-mässa stod det klart att modellen nått vägs ände för att ersättas av en uppdaterad variant med suffixet V2 – en variant som nu lanseras skarpt av bolaget.

Masterbox NR200P V2 baseras i grunden på stommen från NR200P Max, vilken stöpte om delar av insidan för att anpassa den bättre för den medföljande AIO-kylaren. Dessa förändringar bärs över till NR200P V2, vilken nu tillåter radiatorer i storleksklasserna 240 eller 280 mm ta plats i taket. Ursprungliga NR200P hade även den stöd för 280 mm-radiatorer, men dock via en monteringsram som satt på chassits sida – något som gjorde det omöjligt att använda den medföljande glaspanelen.

En annan större förändring hos V2-modellen är utökat stöd för stora grafikkort, där dessa nu kan vara 356 mm långa, 160 mm höga samt 70 mm tjocka – något som innebär att många av de mer bastanta partnermodellerna ur Geforce RTX 4000-serien ryms i chassit. För att möjliggöra detta finns det dock endast möjlighet att montera grafikkortet i ett vertikalt utförande via en medföljande PCI Express 4.0-förlängare, vilket reducerar utrymmet för luftbaserade processorkylare till endast 67 mm på höjden.

Vidare syns några andra mindre förändringar i form av att det tillkommit en USB Type-C-port i den främre delen av toppen med stöd för USB 3.2 Gen 2×2. Precis som tidigare ingår det två olika sidopaneler med chassit, en av härdat glas samt en av stål med en perforerad yta för bättre ventilation. Priset har sedan tidigare specificerats till 140 USD eller motsvarande cirka 1 800 kronor inklusive moms medan butikstillgänglighet väntas ske senare under februari månad.