Användare som fortfarande har annonsblockerare på Youtube har nu en slöare videospelare. En grupp användare på Reddit gjorde upptäckten, där flera kommenterade att de upplevt att sajten laddar fortare när annonsblockeraren är avstängd. Användarna upptäckte även att, ifall man har en annonsblockerare påslagen, fungerar inte fullskärmsläge, utan att uppdatera sajten först.

De slöa hastigheterna är del av en rad försök från videobolaget att övertyga användare att stänga av annonsblockerare och öka intresset för Youtube Premium. Så långt bak som september 2022 har Youtube försökt övertyga användare att stänga av annonsblockeraren och istället prenumerera på YouTube Premium, genom att exempelvis spela upp 11 annonser i rad. Något sajten sedan drog tillbaka efter en kritikstorm från användarna.

Det största slaget mot annonsblockerare kom sent i fjol, när Youtube införde ett strike-system. Videospelaren skulle sluta fungera ifall man inte stängde av annonsblockeraren efter tre sedda videos. Trots försöken från sajten fanns det fortfarande användare som fann sätt att ha kvar annonsblockeraren. Om det nya försöket för med någon framgång för YouTube återstår att se.