På nobeldagen 1993 släppte Id Software vad som skulle bli ett av historiens mest kultförklarade spel: Doom. Utvecklat av John Carmack och John Romero och genre-definierande inom FPS-spelen. Med sina blodiga strider och en handling som delvis utspelar sig i helvetet var det också ett tidigt exempel på ett spel som orsakade moralpanik – efter Columbinemassakern när det avslöjades att en av förövarna spelade och byggde banor till Doom.

25 år efter lanseringen släppte John Romero Sigil, en femte episod till spelet med ett gäng nya banor, och nu är han tillbaka igen, lagom till 30-årsjubileet, rapporterar Eurogamer. Han har nu släppt Sigil 2 som ger Doom-fanatiker ytterligare nio banor fyllda av demoniska horder ackompanjerade av heavy metal-musik.

Expansionen går att ladda ner gratis från John Romeros webbplats och innehåller då musik i midi-format producerad av James Paddock. En premiumversion som kostar 6,66 euro finns också och har ett metal-soundtrack från Thorr. Dessutom säljer John Romero en version som levereras på ett USB-minne i form av en diskett. Alla tre kräver så klart en kopia av Doom för att kunna spela.

Den som inte har det eller inte vill krångla med manuell installation kan istället köpa Sigil 2 via den inbyggda butiken i Doom 1993 på dator, Playstation, Xbox eller Switch.