Steams sociala funktioner som vänlista och chatt gör det enkelt att hitta någon att spela tillsammans med. Bland annat går det att se sina vänners spelbibliotek, om de inte har stängt av det helt. Valve ser nu ut att ha lyssnat på de som gillar den här funktionen men tycker det kan vara pinsamt att avslöja vissa spel de har skaffat genom åren.

Pavel Djundik, skaparen av Steam DB, skriver nämligen på X (tidigare Twitter) att han har hittat spår i Steam-klienten av en ny funktion för att markera spel i biblioteket som privata. Dolda spel visas inte för vänner.

”Nu kan jag äntligen spela Hentai-spel utan att oroa mig”, skriver en användare i kommentarerna under inlägget. De flesta kommentarer verkar fokuserade på mindre rumsrena titlar, men det finns så klart många andra spel som av en eller annan anledning kan kännas pinsamma att ha i listan. Det har länge gått att märka hela biblioteket som privat, så det som är nytt i funktionen Pavel Djundik har hittat är möjligheten att bara dölja vissa spel.

En annan kommande nyhet i Steam som nyligen upptäcktes är föräldrakontroll med inställningar för hur mycket barnkonton får spela och möjligheten att kräva godkännande från en förälder för att få göra köp i butiken.