Sony lanserade Playstation 5 i november 2020, mitt i den värsta komponentbristen på många år i teknikbranschen, och företaget har haft svårt att möta efterfrågan sedan dess. Nu har det till slut fått upp tillverkningstakten till den grad att lagren av konsolen står fulla inför julhandeln, och Sony räknar med en vit jul med en Playstation 5 under många granar, rapporterar Eurogamer.

Källan är en intervju med Eric Lempel, chef inom Sonys Playstation-organisation, i Wall Street Journals systermagasin Barron's (bakom betalvägg, transkriberad av Reset Era). Playstation-chefen Jim Ryan har redan tidigare i år sagt att tillgångsproblemen är över för konsolen, men Eric Lempel säger att det tog några månader att nå stabilitet.

– Nu kan alla som vill ha en Playstation 5 få tag i en, säger Eric Lempel i intervjun och tillägger att Sony ser optimistiskt på årets julhandel även tack vare starka exklusiva titlar som Marvel's Spider-Man 2.

Barron's frågade även hur bra det går för Playstation VR2, på vilket Eric Lempel hade ett mer dämpat svar:

– VR-kategorin är viktig för oss. Det är en kategori som kan hjälpa oss innovera. Det kommer aldrig vara det enda sättet folk spelar spel på, men jag är glad att vi har en produkt på marknaden. Det finns fantastiska upplevelser och konsumenterna gillar det. Men för oss är det fortfarande en marknad som är i sin linda.