Youtube är nu igång med ett nytt test för att få bukt med annonsblockerare på sidan, och verkar ha implementerat striktare regler. Detta är ännu ett i raden tester för att lista ut hur man ska gå till väga i kampen mot annonsblockerare, och även användare i Sverige rapporterar nu att de blivit mål för Youtubes senaste försök.

För två månader sedan rapporterade användare att de börjat få upp en timerförsedd dialogruta som meddelade att annonsblockerare inte var tillåtna på Youtube. Rutan kunde klickas ner efter 30 eller 60 sekunder, om man inte valde att ta bort sin annonsblockerare eller skaffa Youtube premium.

Det vissa användare nu rapporterar är också att det inte finns någon väg runt den dialogruta som dyker upp. Man får varningen att videospelaren kommer bli blockerad efter tre videor om man inte stänger av sin annonsblockerare. Användare rapporterar också att man verkar få upp denna ruta oavsett webbläsare, men att Google Chrome inte verkar vara lika utsatt.

Youtube själva hävdar att detta är fortsättningen på det försök man startade i somras, och att det inte ska vara någon skillnad på vilken webbläsare man använder.

Har du fått upp denna dialogruta än? Hur ser det i så fall ut för dig?