Sedan Starfield lanserades för några dagar sedan har spelarantalet skjutit i höjden, med över en miljon spelare samtidigt. Betygen är till stor del positiva, men som vid de flesta stora spellanseringar dras en del användare med buggar och prestandabekymmer.

Under en frågestund fick pressen möjlighet att lufta sina funderingar, där Bloomberg stack in den något syrliga frågan "Varför har ni inte optimerat spelet för PC?". Eld besvarades med mer eld från Bethesda-chefen Todd Howard, som antydde att Bloomberg-journalisten kanske helt enkelt sitter på en lite för klen dator.

Eh, det gjorde vi. Det presterar jättebra. Det är senaste generationens PC-spel och vi pressar tekniken till max, så du kan behöva uppgradera din PC. Men spelet har mycket bra innehåll och reaktionerna från våra fans är positiva. – Todd Howard

Enligt Howard har Bethesda visst optimerat Starfield till PC. Han lägger även till att Starfield presterar jättebra, men att det i egenskap av modern PC-titel såklart sätter viss press på hårdvaran. För att få bra flyt rekommenderas starkare hårdvarumuskler.

yKW3Vp6KV3F6YeU6ceVkXM-1920-80.jpg.webp

Potatisar kan inte driva Starfield, men de kan användas för att fylla upp de digitala rymdvalven. Bildkälla: PCGamer/Moozipan

Howard har en poäng i att kraftigare hårdvara generellt sett betyder högre prestanda, så även i Starfield. Huruvida spelet flyter "jättebra" och är väloptimerat går både åsikter och rapporter isär om, men att spelare med äldre hårdvara bör vara beredda på att skruva ned detaljnivån eller uppgradera är tydligt.